Dok kuvate jaja dodajte samo ova 2 sastojka: Biće savršeno skuvana i neće se raspadati ni najmanje
Praktično i brzo – idealno za svakodnevnu rutinu

Kuvana jaja su omiljeni doručak mnogima, ali ono što često nervira jeste njihovo ljuštenje. Ljuska se lepi, belance puca, a rezultat je neuredan tanjir. Srećom, postoji trik koji rešava ovaj problem – i to uz pomoć samo dva sastojka.
Limun tokom kuvanja – tajna savršenog belanceta
Dodavanje par kriški limuna u vodu dok se jaja kuvaju omekšava ljusku zahvaljujući blagoj kiselosti. To ne samo da olakšava ljuštenje, već i poboljšava izgled belanceta – ono postaje belje i kompaktnije. Neki tvrde da limun ubrzava koagulaciju belanca, pa jaja izgledaju kao iz hotela.
Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Možda vas zanima:

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

Ledeni šok – završni korak za savršenu teksturu
Nakon kuvanja, jaja treba odmah prebaciti u vodu sa ledom na 1–2 minuta. Ovaj termički šok zaustavlja dalje kuvanje, olakšava ljuštenje i čuva mekoću žumanca. Rezultat? Jaja sa savršenom teksturom i bez muke.
Praktično i brzo – idealno za svakodnevnu rutinu
Ova dva jednostavna koraka – limun tokom kuvanja i led nakon – mogu potpuno promeniti način na koji pripremate kuvana jaja. Bez dodatnih troškova, bez specijalne opreme, a efekat je kao iz kulinarskog vodiča.

U OVOM KRAJU SRBIJE KAD SMRT U FAMILIJI IDE PO REDU, SPREME PRASE I MUZIKU?! Oni su Crno dugme a na groblju su svirali čak i KOLO
Do sada su u Srbiji viđeni profesionalni fotografi, snimatelji ali i udovice na sahranama koje najbliži krug rodbine unajmi tog tužnog dana.

NEKOLIKO LEGENDI O ZLATIBORSKIM MESTIMA U nedavnoj prošlosti, Zlatibor se zvao Rujno
Naziv dolazi od župe Rujno kako se ceo ovaj region zvao.

Srpska snajka iz Kine zbog Nemanje je promenila i veru: Kad su otkrili da su u vezi, svi su ih pitali samo jedno
Jednom prilikom pokazala je i kako se njena majka prilagodila boravku u Srbiji i kako ju je učila da pravi sarmu i druga tradicionalna jela.

ALEKSANDRU JE TEK 29, A VEĆ KUPIO KUĆU, IMANJE I SUŠARU ZA 10.000 EVRA: Evo u kom mestu! Seoske kuće idu kao alva
Za sve one vredne i preduzimljive mlade ljude kupiti kuću na selu i započeti samostalnu proizvodnju kao da nikad nije bilo lakše.

JEZIVA LEGENDA VEZANA JE ZA DREVNI SRPSKI MANASTIR Vojnici su probijali prugu i otkrili mesto gde je brutalno usmrćeno 12 nevesti
Manastir Svete Petke, poznat i kao Iverica, srednjovekovni je srpski manastir u Niškoj Banji na oko 20 kilometara istočno od Niša prema Pirotu.
Komentari(0)