Dok kuvate jaja dodajte samo ova 2 sastojka: Biće savršeno skuvana i neće se raspadati ni najmanje

Teodora Tojagić

13:00

Zanimljivosti 0

Praktično i brzo – idealno za svakodnevnu rutinu

kuvana jaja
Shutterstock

Kuvana jaja su omiljeni doručak mnogima, ali ono što često nervira jeste njihovo ljuštenje. Ljuska se lepi, belance puca, a rezultat je neuredan tanjir. Srećom, postoji trik koji rešava ovaj problem – i to uz pomoć samo dva sastojka.

Limun tokom kuvanja – tajna savršenog belanceta

Dodavanje par kriški limuna u vodu dok se jaja kuvaju omekšava ljusku zahvaljujući blagoj kiselosti. To ne samo da olakšava ljuštenje, već i poboljšava izgled belanceta – ono postaje belje i kompaktnije. Neki tvrde da limun ubrzava koagulaciju belanca, pa jaja izgledaju kao iz hotela.

Ledeni šok – završni korak za savršenu teksturu

Nakon kuvanja, jaja treba odmah prebaciti u vodu sa ledom na 1–2 minuta. Ovaj termički šok zaustavlja dalje kuvanje, olakšava ljuštenje i čuva mekoću žumanca. Rezultat? Jaja sa savršenom teksturom i bez muke.

Praktično i brzo – idealno za svakodnevnu rutinu

Ova dva jednostavna koraka – limun tokom kuvanja i led nakon – mogu potpuno promeniti način na koji pripremate kuvana jaja. Bez dodatnih troškova, bez specijalne opreme, a efekat je kao iz kulinarskog vodiča.

marko toroman

Jeo kilogram pečenja u cugu, a sada samo 200 grama: Za godinu dana nestalo pola čoveka - Marko je sada vetar u leđa svima koji vode tešku borbu sa kilogramima

Zanimljivosti

18:00

16 jul, 2025

Zamislite da u godinu dana izgubite više od polovine svoje telesne mase. Ne zbog trenda, već zbog zdravlja i borbe za novi život. Naime, Marko Toroman iz sela Gornja Gorevnica, nedaleko od Čačka, za samo godinu dana izgubio je više od polovine svoje telesne mase. U bukvalnom smislu, pola čoveka više nema.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading