ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Idealno rešenje za preostala uskršnja jaja.

ODUŠEVIĆETE UKUĆANE Od preostalih uskršnjih jaja napravite ovo jelo, ostaćete bez teksta kada ga probate
Shutterstock

 

Nakon Uskrsa većini ljudi ostaje kuvanih jaja. Osim salata i senciča, u kojima ih možete iskoristiti, evo pregloga i za jedno toplo predjelo koje možete napraviti od ostataja vaskršnjih jaja:

Uskrs je prošao, dobro ste se zabavili kuckajući se jajima sa ukućanima i šta sad? Kako da potrošite sva ona koja su ostala? Pravili ste sendviče, salate... a evo još jednog odličnog načina da iskoristite kuvana uskršnja jaja i skuvate toplo predjelo. Kombinacija kiselog paradajz sosa, aromatičnih začina i "neutralnih" jaja je savršena!

Sastojci:

  • 4 kuvana jajeta
  • 1 konzerva seckanog paradajza
  • 1 glavica luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika paradajz pirea
  • so
  • biber
  • bosiljak, peršun, origano

Priprema:

U zagrejanom ulju prodinstajte iseckani crni i beli luk. Dodajte paradajz pire i seckani paradajz, i kuvajte dok se sos ne zgusne. Začinite po ukusu. Dodajte kuvana jaja i kuvajte još nekoliko minuta da se fino zagreju. Poslužite toplo uz kriške hleba.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Komentari(0)

Loading