AKO VIDITE JEDNU STVAR NA LJUSCI, ODMAH IH BACITE Evo koliko dugo mogu da stoje jaja posle Ukrsa

Lepote Srbije

20:00

Aktuelno 0

Bitno je znati.

AKO VIDITE JEDNU STVAR NA LJUSCI, ODMAH IH BACITE Evo koliko dugo mogu da stoje jaja posle Ukrsa
Foto: Rina

 

Kako pravilno čuvati kuvana jaja?

Tokom kuvanja uklanja se zaštitni sloj koji oblaže ljusku, čime jaja postaju osetljivija na vazduh i štetne mikroorganizme. Kako bi sprečili da se brzo pokvare kuvana jaja čuvajte u frižideru i to 2 sata nakon kuvanja. Još je bolje ako ih čuvate u kartonskoj kutiji ili posudi koja se hermetički zatvara.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Koliko dugo mogu izdržati kuvana jaja pre nego što se pokvare?

Ako se pravilno čuvaju, kuvana jaja mogu se držati u frižideru otprilike nedelju dana. Ako niste sigurni koliko dugo su bila u frižideru, prvo proverite da li im se na ljusci stvara sluzavi sloj. Ako to primetite, bacite ih.

Boja žumanceta

Ako je žumance kuvanog jajeta zelenkasto-sive boje to ne znači da se pokvarilo. Boja žumanceta varira u zavisnosti od vremena i temperature kuvanja. Kada se jaja dugo kuvaju, žumance postaje bleđe i na kraju poprimi zelenkasto-sivu boju.

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

Nebojša Đurić

Njegova medalja sija kao zlato, a pasoš spreman za Olimpijske igre: Paraatletičar Nebojša Djurić zasluženo na putu za Pariz

Aktuelno

18:00

19 jul, 2024

Povodom osvajanja srebrne medalje na Svetskom paraatletskom prvenstvu u Japanu i plasmana na Paraolimpijske igre u Parizu u kabinetu gradonačelnice Užica, priređen je prijem za paraatletičara Nebojšu Đurića i njegovog trenera Miloša Zarića. Uz čestitke na osvajanju medalje i sjajnom rezultatu, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević poželela je Đuriću novo odličje u Parizu i poručila da će sportisti kao i do sada imati punu podršku grada.

Komentari(0)

Loading