Tematske rute kroz Srbiju: Kulturno-istorijske ture za svakog putnika

10:00

Turizam 0

Otkrijte tematske rute širom Srbije koje povezuju najznačajnije kulturno-historijske lokalitete. Od vinskih puteva i manastirskih staza do rute srednjovekovnih gradova.

Tematske rute kroz Srbiju: Kulturno-istorijske ture za svakog putnika
Shutterstock/Golubačka tvrđava

Srbija je bogata kulturnim i istorijskim lokalitetima koji nude jedinstvena iskustva za putnike. Tematske rute su idealan način da upoznate bogatstvo ove zemlje kroz organizovane ture koje povezuju slične atrakcije.

Vinske rute: Put kroz najlepše vinograde Vinske rute Srbije vode vas kroz najpoznatije vinske regije, uključujući Frušku goru, Župu i Negotinsku krajinu. Ove rute omogućavaju posetiocima da uživaju u degustaciji vrhunskih vina, obilasku vinograda i upoznavanju sa procesom proizvodnje vina.

Manastirske staze: Duševna i kulturna putovanja Manastirske staze povezuju najvažnije manastire Srbije, kao što su Studenica, Žiča, i Manasija. Ove rute nude posetiocima priliku da istraže duhovnu i kulturnu baštinu Srbije, kroz posetu ovim svetim mestima i uživanje u njihovoj arhitekturi i istoriji.

manastir Rina
 

Srednjovekovni gradovi: Putovanje kroz prošlost Ruta srednjovekovnih gradova vodi vas kroz najznačajnije tvrđave i gradove iz srednjeg veka, kao što su Golubac, Smederevo, i Maglič. Ove ture pružaju jedinstvenu priliku da istražite bogatu istoriju i arhitekturu ovih znamenitosti, kao i da uživate u prelepim pejzažima koji ih okružuju.

Ruta rimskih imperatora: Tragovima antičkog Rima Ruta rimskih imperatora vodi vas kroz lokalitete koji čuvaju nasleđe Rimskog carstva, kao što su Viminacijum, Felix Romuliana i Mediana. Ove ture omogućavaju posetiocima da istraže arheološka nalazišta i saznaju više o životu i kulturi Rimljana na ovim prostorima.

 Tematske rute kroz Srbiju pružaju jedinstvenu priliku za upoznavanje sa bogatom kulturnom i istorijskom baštinom ove zemlje. Bez obzira na to da li ste ljubitelj vina, duhovnosti, istorije ili arheologije, ove rute nude nešto za svakoga.

Eko kamp u Užicu

ATRAKCIJA POD OTVORENIM NEBOM Prvi eko kamp na teritoriji ovog grada sa pogledom na hiljade zvezda, sve što vam treba je šator (FOTO)

Turizam

18:00

23 jul, 2024

Užice - U neposrednoj blizini Šarganske osmice u Mokroj Gori otvoren je prvi eko kamp na teritoriji grada Užica.”Lokomotiva”, kako je izletište nazvano, nastala je kroz projekat prekogranične saradnje Srbija- BiH , koji finansira Evropska unija i u okviru kog će kampovi biti postavljeni na ukupno devet lokacija u Zlatiborskom okrugu.

Gružansko jezero

Šumadijsko more usred Srbije, noćenje oko 15 a pun pansion do 40 evra: Gružansko jezero i sela u okolini Knića su pravi raj, destinacija sve popularnija za ljude koji stvarno žele da odmore

Turizam

10:00

22 jul, 2024

I dok se mnogi odlučuju za destinacije poput Crne Gore i Grčke, oni koji se odluče da svoj letnji odmor provedu u Šumadiji kažu da je upravo to pravi odmor za dušu i telo. Bez gužvi, bez paprenih cena i svega ostalog što nosi boravak na morskoj obali. Ipak, ono što je jako važno jeste činjenica da im je osećaj skoro isti jer i Šumadija ima svoje more. Gružansko jezero pleni svojom lepotom, pa je sve češće izbor naših građana.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading