IZGLEDA DA VIŠE VOLE VAMPIRE Ljudi hrle u vampirsku vodenicu više nego u manastir u blizini!

20:00

Turizam 0

Bajina Bašta - Iako još uvek obavijena velom misterije vodenica poznatog srpskog vampira Save Savanovića budi veliko interesovanje kod posetioca, pa je tako u prethodnom periodu imala čak oko 10.000 obilaznika više nego manastir Rača koji se takođe nalazi na teritoriji opštine Bajina Bašta.

vampirska vodenica
Foto: Rina

Tačno je da Savina vodenica svake godine beleži oko 30 hiljada znatiženika koji obilaze ovu svojevrsnu atrakciju. Mi smo uradili do tamo put, obeležili staze i nadam se da ćemo uskoro razgovarati i postići dogovor sa nadležnim državnim organima kako bi ova destinacija bila još dostupnija turistima iz čitave Srbije i sveta i koja im je očigledno veoma zanimljiva i atraktivna.

Turizam u Bajinoj Bašti je u usponu i beleži izvanredne rezultate, a Drinska regata je ubedljivo najposećenija manifestacija sa 130 000 gostiju na godišnjem novou. Popularne lokacije su svakako i kućica na Drini, Nacionalni park Tara i jezero Perućac koje godišnje poseti preko 50.000 ljudi.

Opština Bajina Bašta itekako je zainteresovana da radi na promociji turizma i povećanju turističkih kapaciteta na ovom području. Najvažniji rekreaciona zona je sportski centar „Braća Milutonović” u centru grada, sportski kompleksi na Tari kao i izletište Rača na obali Drine i plaža na jezeru Perućac. Bajina Bašta već nekoliko godina želi da se brendira kao grad ćirilice i kao srce Podrinja, rekla je predsednica opštine Vesna Đurić za medije.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Na teritoriji Bajine Bašte se nalazi jedan hotel sa četiri i dva hotela sa tri zvezdice sa ukupno 231 smeštajnih jedinica, kao i dva hostela, motel, prenoćište i 700 objekata domaće radinosti koje sadrže 242 smeštajne jedinice, tačnije 4 156 ležajeva. Rad na proširenju smeštajnih kapaciteta takođe je jedan od prioriteta.

Izvor: Rina

Komentari(0)

Loading