MAGIČNI PRIZORI U BLIZINI LESKOVCA Kanjon Vučjanske reke postaje spomenik prirode

Lepote Srbije

16:00

Turizam 0

Ministarstvo zaštite životne sredine pokrenulo je zaštitu prirodnog područja Kanjona Vučjanske reke na teritoriji Grada Leskovca.

MAGIČNI PRIZORI U BLIZINI LESKOVCA Kanjon Vučjanske reke postaje spomenik prirode
Wikipedia

 

Kanjon koji se nalazi nedaleko od naselja Vučje će biti zaštićen kao spomenik prirode, navodi se na sajtu Ministarstva. Usečen je u severnu padinu planine Kukavice na dodiru sa Leskovačkim poljem.

- Kanjon Vučjanske reke jedan je od najlepših kanjona Srbije. Veći deo područja je potpuno nepristupačan, bez značajnih oblika uređenja prostora, što predstavlja pravu retkost u Srbiji, imajući u vidu njegovu atraktivnost - navodi Ministarstvo.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Dodaje se da je područje prirodnog dobra izuzetno raznovrsno u pogledu geomorfoloških, geoloških, florističkih i faunističkih obeležja, te da postoji uz sinergiju estetike prirode predela i kulturnog nasleđa obližnjeg Skobaljić grada.

Zaštitom se obuhvata više od 49 hektara, od čega je 97,4 posto u državnom vlasništvu. Za upravljača Kanjona predlaže se Turistička organizacija Leskovca. Do zaštite dolazi na osnovu studije koju je izradio Zavod za zaštitu prirode Srbije. 

Evo kako doći od Beograda do Vučja:

 

 

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading