SEOSKI TURIZAM U SRBIJI DOBIO VELIKU ŠANSU U dragačevskim brdima traži se mesto više, čist vazduh i zdrava hrana glavni aduti vrednih domaćica

Jelena Vamović

13:22

Turizam 0

I dok je korona virus zatvorio brojne velike hotele i poznate turističke centre, šansu su sada dobili delatnici koji su se odlučili za seoski turizam.

SEOSKI TURIZAM U SRBIJI DOBIO VELIKU ŠANSU U dragačevskim brdima traži se mesto više, čist vazduh i zdrava hrana glavni aduti vrednih domaćica
rina.rs

 

Olivera Radičević u dragačevskom selu Gornja Kravarica za vreme vanrednog stanja nije primala goste, ali se sada za letnju sezonu već traži mesto više.

„Deset godina se bavimo seoskim turizmom i nikad potražnja nije bila veća nego sada. Ubrzano vršimo sve pripreme, čišćenje i dezinfekciju, kako bi svi koji se odluče za odmor na selu, mogli biti bezbrižni i vreme provoditi u odsustvu straha od korona virusa“, kaže za RINU, Olivera.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

rina.rs

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

 

U ovom etno-kompleksu prethodnih godina najredovniji su bili gosti iz inostranstva. Dobar glas, daleko se čuje, pa ni opasni virus neće srečiti turiste iz dalekih zemalja da posete Dragačevo.

„Već imamo dogovorene grupe gostiju iz Rusije, ali videćemo kako će se to odvijati s obzirom na epidemiju. Nadamo se da će ovu sezonu živom održati domaći gosti, jer zbog cele situacje manje će se putovati u inostranstvo. Ovde postoje apartmani i može se napraviti i socijalna i fizička distanca ukoliko gost to želi, sve je odvojeno, imamo dve tri celine, ogromno je prostranstvo“, kaže ova domaćica.

rina.rs

 

Čist planinski vazduh, netaknuta priroda i zdrava domaća hrana ono je što odlikjue srpski seoski turizam. Olivera u šali kaže da se u Gornjoj Kravarice svi restartuju za maksimalno dva dana.

„Svi gosti ovde mogu da se oprobaju i u obavljanju seoskih poslova ili spremanju hrane. Uvek ima posla, beru se maline, zaliva cveće, pravimo naš domaći sir i kajmak, suhomesnate proizvode. U dogovoru sa gostima, a vrlo često i zajedno spremamo sve obroke, od domaćih proizvoda. Supa koju spremamo za ručak je od pileta, koje je tog jutra šetalo po travi u dvorištu“, rekla je Olivera.

rina.rs

Etno-kompleks u Gornjoj Kravarici nalazi se se na desetak kilometara od centra Guče, ušuškan je između dragačevskih brda, a povoljna klima i vetrovi, od ovog mesta stvaraju specifičnu vazdušnu banju.

 

 

(Izvor: Rina.rs)

Komentari(0)

Loading