Kako da vam se SLAVSKI KOLAČ ne "rascveta" po površini: Trikovi zlatna vredi za NAJLEPŠU POGAČU ikada
Slava ne može da prođe bez glavnih obeležja – žita, vina i slavskog kolača. Kao i svake godine domaćice se trude da naprave što bolje slavske kolače, odnosno pogače. Pravljenje savršenog slavskog kolača može biti izazov, kako pronaći prave mere za kolač, kako ga ukrasiti i kako da ne puca slavski kolač?

Pravilo je da domaćica obavezno umesi slavski kolač sa osveštanom vodicom, kako bi, po predanju, zaštitnik doma uvek bio uz porodicu koja ga svetkuje. Ali, mešenje slavskog kolača za mnoge, pogotovo za mlade domaćice predstavlja izazovan posao, jer ili ne naraste dovoljno, ili se rascveta, ili „izađe“ iz posude u kojoj je pečen.
Da vam se to ne bi dogodilo, važno je da prilikom pripreme slavskog kolača poštujete dva važna pravila – kolač mora da bude dobro umešen, a posudu u kojoj ćete ga peći morate da stavite u baš vrelu rernu.
Takođe, tekstura testa je odlučujuća za kvalitet pogače. Ako se lepi za prste to znači da treba dodati još brašna, a tvrdo testo treba razrediti, jer za rezultat želite da dobijete mekano, vazdušasto testo.
Možda vas zanima:

Šta treba da uradite sa SVEĆOM POSLE SLAVE? Postoje dva običaja koja treba da ispoštujete
Evo kako treba da ugasite slavsku sveću

Ovo je kameni beleg donet sa Kajmakčalana na Suvobor: Mala crkva velikog imena čuva srpsku istoriju i sećanje na velike junake (FOTO)
Na obroncima Suvobora, podno Krševite glavice, svečano je osveštan kameni beleg donet sa Kajmakčalana – simbola herojske borbe srpskog naroda u Prvom svetskom ratu. Znak je podignut kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u slavu i čast predaka koji su položili živote na Solunskom frontu.
Možda vas zanima:

Šta treba da uradite sa SVEĆOM POSLE SLAVE? Postoje dva običaja koja treba da ispoštujete
Evo kako treba da ugasite slavsku sveću

Ovo je kameni beleg donet sa Kajmakčalana na Suvobor: Mala crkva velikog imena čuva srpsku istoriju i sećanje na velike junake (FOTO)
Na obroncima Suvobora, podno Krševite glavice, svečano je osveštan kameni beleg donet sa Kajmakčalana – simbola herojske borbe srpskog naroda u Prvom svetskom ratu. Znak je podignut kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u slavu i čast predaka koji su položili živote na Solunskom frontu.
Možda vas zanima:

Šta treba da uradite sa SVEĆOM POSLE SLAVE? Postoje dva običaja koja treba da ispoštujete
Evo kako treba da ugasite slavsku sveću

Ovo je kameni beleg donet sa Kajmakčalana na Suvobor: Mala crkva velikog imena čuva srpsku istoriju i sećanje na velike junake (FOTO)
Na obroncima Suvobora, podno Krševite glavice, svečano je osveštan kameni beleg donet sa Kajmakčalana – simbola herojske borbe srpskog naroda u Prvom svetskom ratu. Znak je podignut kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u slavu i čast predaka koji su položili živote na Solunskom frontu.
Slavski kolač se nalazi blizu gornjeg grejača u rerni. Slavski kolač uvek smestite na sredinu rerne, jer onaj deo koji je bliži gornjem grejaču će se više sušiti i postoji mnogo veća mogućnost da pukne kolač, piše Blic žena.

Crna ruka – zaverenici koji su promenili tok svetske istorije
Ko su bili ljudi iz senke koji su delovali po kafanama, šumama i podrumima Beograda – i zapalili Evropu?

Misterija Crne boginje iz Vratarnice: Legenda koja i danas plaši Staru planinu
Zaboravljena priča iz srca Timočke Krajine: Da li je Crna boginja samo mit – ili nešto mnogo više?

OVO IME JE STARO I IMA PREJAKO ZNAČENJE: Nosila ga je najveća srpska HEROINA
Veruje se da je ovo ime nastalo od imena Milica, a muški oblik ovog imena je Milunko

Ovo je kameni beleg donet sa Kajmakčalana na Suvobor: Mala crkva velikog imena čuva srpsku istoriju i sećanje na velike junake (FOTO)
Na obroncima Suvobora, podno Krševite glavice, svečano je osveštan kameni beleg donet sa Kajmakčalana – simbola herojske borbe srpskog naroda u Prvom svetskom ratu. Znak je podignut kod Hrama Hristovog Vaskrsenja u slavu i čast predaka koji su položili živote na Solunskom frontu.

Biljana i Miloš tri meseca spremali svadbu, a jedna stvar im najteže pala: Sezona velikih srpskih veselja u punom jeku - dok ne kažu "da" mladenci imaju pune ruke posla
Duboko smo zakoračili u sezonu jesenjih svadbi, a kako kažu brojni mladenci, danas je organizacija venčanja znatno zahtevnija nego ranije. Upravo venčani Biljana i Miloš Radovanović iz Ljubića kažu da je sama organizacija složena, jer je potrebno uskladiti tradicionalno i moderno.
Komentari(0)