ŠTA ZNAČI KADA VAM SVE ISPADA IZ RUKU? Stara VEROVANJA otkrivaju šta se KRIJE iza TOGA

Lepote Srbije

11:00

Kultura 0

Naš narod je sklon verovanjima. Obično kažu, bolje verovati, nego se uveriti.

sudovi
Shutterstock

Obično kažu, bolje verovati, nego se uveriti. Postoje brojna verovanja u srpskom narodu, a mnoga se tumače kao predskazanja za dobre ili loše stvari.

Narodna verovanja se prenose s kolena na koleno, a sastoje se od pravila koja treba da poštujete ako ne želite da u svoj život privučete nesreću.

Jedno od zanimljivih verovanja je i ono kojim se postavlja pitanje šta znači kada vam stalno sve ispada iz ruku. Da li je to znak da vas čekaju loše vesti, ili one dobre?

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema starim predanjima, ako vam padne nož, pa se zabode, doživećete izdaju od strane bliske osobe koju volite. Isto važi i za makaze – ako vam ispadnu iz ruke, padnu na pod i zabodu se – u kući će biti svađe.

Ako vam često različiti predmeti ispadaju iz ruke, prema starim verovanjima, vaša kuća neće imati novca, ni obilja. U slučaju da vam ispadne iz ruke bilo šta od posuđa i slomi se, očekuju vas radosne vesti. Ako vam ispadne čaša iz ruke i razbije se, ili ako pri kucanju prsne, biće sreće.

Razbijeno kuhinjsko posuđe donosi sreću i blagostanje. Što sreća više ulazi u kuću, to staklo i porcelan više ispadaju i pucaju. U slučaju da vam ispadne sat iz ruke, budite spremni da čujete loše vesti.

Naravno, ovo su samo narodna verovanja, a vi odaberite koja ćete poštovati, a koja su za vas neprihvatljiva.

(Krstarica)

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading