ŠTA ZNAČI KADA VAM SVE ISPADA IZ RUKU? Stara VEROVANJA otkrivaju šta se KRIJE iza TOGA

Lepote Srbije

11:00

Kultura 0

Naš narod je sklon verovanjima. Obično kažu, bolje verovati, nego se uveriti.

ŠTA ZNAČI KADA VAM SVE ISPADA IZ RUKU? Stara VEROVANJA otkrivaju šta se KRIJE iza TOGA
Shutterstock

Obično kažu, bolje verovati, nego se uveriti. Postoje brojna verovanja u srpskom narodu, a mnoga se tumače kao predskazanja za dobre ili loše stvari.

Narodna verovanja se prenose s kolena na koleno, a sastoje se od pravila koja treba da poštujete ako ne želite da u svoj život privučete nesreću.

Jedno od zanimljivih verovanja je i ono kojim se postavlja pitanje šta znači kada vam stalno sve ispada iz ruku. Da li je to znak da vas čekaju loše vesti, ili one dobre?

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Prema starim predanjima, ako vam padne nož, pa se zabode, doživećete izdaju od strane bliske osobe koju volite. Isto važi i za makaze – ako vam ispadnu iz ruke, padnu na pod i zabodu se – u kući će biti svađe.

Ako vam često različiti predmeti ispadaju iz ruke, prema starim verovanjima, vaša kuća neće imati novca, ni obilja. U slučaju da vam ispadne iz ruke bilo šta od posuđa i slomi se, očekuju vas radosne vesti. Ako vam ispadne čaša iz ruke i razbije se, ili ako pri kucanju prsne, biće sreće.

Razbijeno kuhinjsko posuđe donosi sreću i blagostanje. Što sreća više ulazi u kuću, to staklo i porcelan više ispadaju i pucaju. U slučaju da vam ispadne sat iz ruke, budite spremni da čujete loše vesti.

Naravno, ovo su samo narodna verovanja, a vi odaberite koja ćete poštovati, a koja su za vas neprihvatljiva.

(Krstarica)

Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.

BONUS VIDEO:

Komentari(0)

Loading