Ukusniju pitu niste probali: Topi se ustima, a nikada ne biste pogodili koji joj je tajni sastojak
Recept za brzu i ukusnu pita sa tikvicama

Brza, jednostavna, lagana, a nadasve ukusna večera spremna očas posla, a brzinom svetlosti nestaje s tanjira. Čista magija! Glavni sastojak su tikvice i verujte nikada niste probali ukusniju varijantu ovog povrća.
Sastojci:
1 tikvica 400g
3 jaja
200ml jogurta
100g sira
4 pune kašike kukuruznog brašna
4 pune kašike belog brašna
1 prašak za pecivo
so, biber, susam
Priprema:
Tikvicu dobro operite pa izrendajte sa sve korom, začinite pa dodajte jaja i dobro izmešajte dok se masa ne sjedini, pa dodajte jogurt i nastavite mešanje.
Možda vas zanima:

PITA SA TIKVICAMA: Pravi recept za početak proleća (VIDEO)
Uskoro počinje sezona tikvica, pa je vreme da pripremimo recepte

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.
Možda vas zanima:

PITA SA TIKVICAMA: Pravi recept za početak proleća (VIDEO)
Uskoro počinje sezona tikvica, pa je vreme da pripremimo recepte

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.
Možda vas zanima:

PITA SA TIKVICAMA: Pravi recept za početak proleća (VIDEO)
Uskoro počinje sezona tikvica, pa je vreme da pripremimo recepte

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.
Sada u to stavljate 4 kašike kukurznog i isto toliko belog brašna i prašak za pecivo. Na kraju izmrvite sir i stavite u smesu, a onda sipajte u kalup za pečenje, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 35 do 40 minuta.

"Daviće se" u njoj i oni koji je ne vole: Recept za šumadijsku palentu - najukusniji zdrav obrok gotov za 5 minuta
Ako volite brz doručak i ne želite da se hranite u pekari ovo je super recept za vas

Cicvara sa skorupom – srpski "zaboravljeni doručak" koji su jeli gorštaci i vladike
Dok se danas doručkuje na brzinu, nekada se znalo: dan bez cicvare nije valjao. Ova gusta, moćna smesa od skorupa, mleka i kukuruznog brašna grejala je tela i duše naših predaka – a danas se polako vraća na trpeze.

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.
Komentari(0)