Ukusniju pitu niste probali: Topi se ustima, a nikada ne biste pogodili koji joj je tajni sastojak

Lepote Srbije

13:00

Gastronomija 0

Recept za brzu i ukusnu pita sa tikvicama

Pita
Shutterstock

Brza, jednostavna, lagana, a nadasve ukusna večera spremna očas posla, a brzinom svetlosti nestaje s tanjira. Čista magija! Glavni sastojak su tikvice i verujte nikada niste probali ukusniju varijantu ovog povrća.

Sastojci:

1 tikvica 400g

3 jaja
200ml jogurta
100g sira
4 pune kašike kukuruznog brašna
4 pune kašike belog brašna
1 prašak za pecivo
so, biber, susam

Priprema:

Tikvicu dobro operite pa izrendajte sa sve korom, začinite pa dodajte jaja i dobro izmešajte dok se masa ne sjedini, pa dodajte jogurt i nastavite mešanje.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Sada u to stavljate 4 kašike kukurznog i isto toliko belog brašna i prašak za pecivo. Na kraju izmrvite sir i stavite u smesu, a onda sipajte u kalup za pečenje, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 35 do 40 minuta.

 

 

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading