Ukusniju pitu niste probali: Topi se ustima, a nikada ne biste pogodili koji joj je tajni sastojak
Recept za brzu i ukusnu pita sa tikvicama

Brza, jednostavna, lagana, a nadasve ukusna večera spremna očas posla, a brzinom svetlosti nestaje s tanjira. Čista magija! Glavni sastojak su tikvice i verujte nikada niste probali ukusniju varijantu ovog povrća.
Sastojci:
1 tikvica 400g
3 jaja
200ml jogurta
100g sira
4 pune kašike kukuruznog brašna
4 pune kašike belog brašna
1 prašak za pecivo
so, biber, susam
Priprema:
Tikvicu dobro operite pa izrendajte sa sve korom, začinite pa dodajte jaja i dobro izmešajte dok se masa ne sjedini, pa dodajte jogurt i nastavite mešanje.
Možda vas zanima:

PITA SA TIKVICAMA: Pravi recept za početak proleća (VIDEO)
Uskoro počinje sezona tikvica, pa je vreme da pripremimo recepte

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Možda vas zanima:

PITA SA TIKVICAMA: Pravi recept za početak proleća (VIDEO)
Uskoro počinje sezona tikvica, pa je vreme da pripremimo recepte

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Možda vas zanima:

PITA SA TIKVICAMA: Pravi recept za početak proleća (VIDEO)
Uskoro počinje sezona tikvica, pa je vreme da pripremimo recepte

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Sada u to stavljate 4 kašike kukurznog i isto toliko belog brašna i prašak za pecivo. Na kraju izmrvite sir i stavite u smesu, a onda sipajte u kalup za pečenje, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 35 do 40 minuta.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.

SRPSKA BELA MAGIJA: Zašto se bostilj u Vranju kuvao bez vode i kako je postao prirodni lek za kašalj i anemiju
U južnoj Srbiji, šljiva nije samo voće za rakiju. Otkrivamo Bostilj – starinski pekmez sa juga, koji je nastao u Vranju. Ovo "crno zlato" se kuvalo u posebnim kazanima bez kapi vode i šećera, što ga čini prirodnim koncentratom gvožđa i eliksirom za imunitet, daleko boljim od svih uvoznih proizvoda.
Komentari(0)