POSNE PUNJENE PAPRIKE: Neodoljiv spoj ukusa i mirisa za kraj Gospojinskog posta

Lepote Srbije

19:00

Gastronomija 0

Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, donosimo vam predlog za jelo koje ćete obožavati.

posne punjene paprike
Shutterstock

Punjene paprike su savršen izbor – jednostavno jelo koje spaja svežinu povrća sa bogatim ukusom pirinča i začina. Ovaj recept donosi toplinu i mirise bakine kuhinje, a istovremeno pruža priliku da se u ovim poslednjim danima posta pripremite za veliki praznik, negujući i telo i duh.

Punjene paprike

Sastojci:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

8 crvenih paprika

1 šolja pirinča

1 glavica crnog luka, sitno iseckana

2 čena belog luka, sitno iseckana

1 šolja rendane šargarepe

1 šolja sitno seckanog paradajza

1/2 šolje seckanog peršuna

so, biber po ukusu

maslinovo ulje

Priprema:
Paprike očistite i izvadite seme. Na maslinovom ulju propržite luk i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajte rendanu šargarepu i paradajz, te dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte pirinač, so, biber i peršun, te sve dobro izmešajte. Napunite paprike smesom i poređajte ih u tepsiju. Prelijte sa malo vode i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.

(Trpeza)

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading