POSNE PUNJENE PAPRIKE: Neodoljiv spoj ukusa i mirisa za kraj Gospojinskog posta
Ako postite Gospojinski post koji je počeo 14. avgusta i trajaće do 28. avgusta, donosimo vam predlog za jelo koje ćete obožavati.
Punjene paprike su savršen izbor – jednostavno jelo koje spaja svežinu povrća sa bogatim ukusom pirinča i začina. Ovaj recept donosi toplinu i mirise bakine kuhinje, a istovremeno pruža priliku da se u ovim poslednjim danima posta pripremite za veliki praznik, negujući i telo i duh.
Punjene paprike
Sastojci:
Možda vas zanima:
Ovu molitvu vernici obavezno izgovaraju tokom Gospojinskog posta: Veruje se da donosi zdravlje - zapamtite je dobro
On prethodi Velikoj Gospojini koja se obeležava 28. avgusta
Počinje Gospojinski post: Evo šta nikako ne smete da radite
Počinje Gospojinski post, jedan od najstrožih u pravoslavnoj tradiciji. Traje od 14. do 28. avgusta i donosi stroga pravila ishrane, ali i posebna duhovna pravila koja vernici poštuju vekovima.
Možda vas zanima:
Ovu molitvu vernici obavezno izgovaraju tokom Gospojinskog posta: Veruje se da donosi zdravlje - zapamtite je dobro
On prethodi Velikoj Gospojini koja se obeležava 28. avgusta
Počinje Gospojinski post: Evo šta nikako ne smete da radite
Počinje Gospojinski post, jedan od najstrožih u pravoslavnoj tradiciji. Traje od 14. do 28. avgusta i donosi stroga pravila ishrane, ali i posebna duhovna pravila koja vernici poštuju vekovima.
Možda vas zanima:
Ovu molitvu vernici obavezno izgovaraju tokom Gospojinskog posta: Veruje se da donosi zdravlje - zapamtite je dobro
On prethodi Velikoj Gospojini koja se obeležava 28. avgusta
Počinje Gospojinski post: Evo šta nikako ne smete da radite
Počinje Gospojinski post, jedan od najstrožih u pravoslavnoj tradiciji. Traje od 14. do 28. avgusta i donosi stroga pravila ishrane, ali i posebna duhovna pravila koja vernici poštuju vekovima.
8 crvenih paprika
1 šolja pirinča
1 glavica crnog luka, sitno iseckana
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 šolja rendane šargarepe
1 šolja sitno seckanog paradajza
1/2 šolje seckanog peršuna
so, biber po ukusu
maslinovo ulje
Priprema:
Paprike očistite i izvadite seme. Na maslinovom ulju propržite luk i beli luk dok ne postanu zlatni. Dodajte rendanu šargarepu i paradajz, te dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte pirinač, so, biber i peršun, te sve dobro izmešajte. Napunite paprike smesom i poređajte ih u tepsiju. Prelijte sa malo vode i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.
(Trpeza)
POSNA PITA SA POVRĆEM: Idealna za doručak, užinu ili večeru za dane posta (VIDEO)
Ideja za posnu pitu koja se brzo spema i ima mnogo zdravih sastojaka
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Komentari(0)