U gulaš uvek dodajte ovu namirnicu: Meso se samo razdvaja, a ukus safta je za najveću ocenu
Tajni sastojak koji gulaš čini najboljim
Postoji mnogo načina za pravljenje gulaša, a mi vam donosimo tajnu najboljeg – pravog gulaša, koju je otkrio kuvar Ivica Štruml.
Odabir mesa je najbitniji deo posla
,,Uzmite juneći vrat. Plećka je dobra alternativa. Meso od buta biće vlaknasto i neće biti tako mekano. Kod dinstanja luka bitno je osetiti trenutak kada dodajemo meso. Luku je potrebna gustina, slatkoća i ukus koji nema notu ”kuvanog luka”. Tako da ne sme biti ni previše smeđe boje jer se neće razgraditi ni presvetle jer neće biti ukusan. Nađite sredinu, nešto kao za rižoto. Meso seckajte na veće kocke, može i 5 cm. To nije jelo za izložbu, a tako će biti sočnije“, otkriva kuvar Ivica Štruml i dodaje:
,,Ne odstranjujte loj s mesa već samo opne i tetive. Loj će se istopiti i dati dodatni ‘šmek’ jelu. Ne štedite vino, niti na kvalitetu odabranog vina. Najbolje vino je crveno i to ono koje volite da pijete uz gulaš. Postoje razne varijante gulaša. Ako npr. u Mađarskoj naručite gulaš, donijeće vam gulaš supu. Austrijski je aromatičniji, ali ne znači ljući“.
Možda vas zanima:
Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Možda vas zanima:
Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Možda vas zanima:
Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Sastojci:
Možda vas zanima:
Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
Možda vas zanima:
Juneći gulaš sa domaćim noklama: Ručak koji svi vole poslužite uz sezonsku salatu
Gulaš se sprema u celoj Srbiji. Došao je u našu zemlju preko mađarske kuhinje.
SPECIJALITET KAKAV SE SLUŽI SAMO U NAJBOLJIM RESTORANIMA: Sada otkriven TAJNI RECEPT za gulaš sa MESOM i POVRĆEM
Isecite meso na kockice, pa stavite u šerpu u koju ste prethodno stavili 80 g putera
1 dcl ulja od suncokreta ili svinjska mast u podjednakoj količini
1 kg mesa od junećeg vrata, veće kocke
0.5 kg crvenog luka
0,04 kg belog luka
0,005 kg kima ili pola kašičice kumina
4 lovorovog lista
1 mala vezica peršunovog lista
testenina
Priprema:
U posudi debljeg dna, najbolje široj, ugrejte masnoću da počne da se dimi, ali ne dozvolite da nastavi da se dimi.
Ubacite naseckano meso i na jakoj vatri popržite pa izvadite.
Na preostaloj masnoći dodajte sitno naseckan luk.
,,Luk nikada nemojte miksati, rendati, blendati ili bilo slično kako biste prividno olakšali sebi. Takav luk ima grozan ukus u jelima“, savetovao je šef kuhinje Štruml te nastavio:
,,Luk uz povremeno mešanje pržite do zlatne boje. Ali nemojte dozvoliti da dobije smeđu boju. Vratite meso, te mešajući dinstajte da ispari tečnost. Na taj način ste meso dehidrirali. Podlijte vinom, te kuvajte dok potpuno ne ispari. Ukus će ostati. Sada ste meso drugi put dehidrirali. Dodajte 2/3 seckanog belog luka i najfinije narendano korenasto povrće, 3 lovora, mlevene paprike, so i biber. Povrće će pustiti tečnost pa još jednom pustite da ispari. To je treća dehidracija. Da je sva tečnost isparila znaćete po zvuku prženja“, otkrio je.
Kako se pravi domaće JABUKOVO SIRĆE od ostataka: korak po korak
Da li ste znali da možete napraviti jabukovo sirće jednostavno, kombinovanjem kore i jezgra jabuke sa vodom i šećerom i ostaviti da fermentira dok se ne pretvori u sirće?
Recept za najbolju, južnjačku, pitu sa mesom
Ovaj tradicionalni recept sa juga sadrži kombinaciju sočnog mesa, hrskavih kora i ukusnog preliva.
POGAČICE SA SIROM GOTOVE ZA 8 MINUTA Slobodno ih jedite Iako ste na dijeti jer uopšte ne goje
Sada kada je sezona odmora, uglavnom svi vode računa o ishrani. Ukoliko ste na nekom režimu trenutno, držite dijetu ili tek planirate ovaj recept se mora naći na vašem meniju. Keto pogačice sa sirom su zdrava opcija koju možete jesti bez griže savesti da ćete se ugojiti.
ČUVAR VAŠEG SRCA Biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega za srčane tegobe
Glog (latCrataegus monogyna, Crataegus laevigata) je biljka koja se u tradicionalnoj medicini koristi već stotinama godina, pre svega, za ublažavanje i lečenje kardiovaskularnih tegoba.
Bila najlepša torta u Jugoslaviji, savremene žene je skroz zaboravile: Ne peče se, gotova za pola sata, kremastije nema
Pesak torta očara svakog na prvi zalogaj, njenom ukusu ne može da odoli apsolutno niko!
Komentari(2)
zora
22.08.2024 07:15
Pitam se pitam
24.08.2024 18:43
Gde u Srbiji moza da se kupi juneci vrat?
Sija se koliko je masno.