BIĆE PREUKUSNO Evo kako da belo meso ne bude suvo, dodajte samo jedan sastojak i biće sočno i mekano

Jelica Jovanović

17:00

Gastronomija 0

Belo meso je veoma zdravo, ali može da bude suvo kada se pripremi. Evo šta treba da uradite da bi bilo sočno.

Pileća supa
Shutterstock

Pileće belo meso je jedna od omiljenih namirnica za pripremu svakodnevnih jela, a i veoma je zdravo. Jedini problem je što je suvo, pa ga mnogi zbog toga ne vole. Iskusne domaćice su pronašle rešenje za to.

Ukoliko ne pripremate sveže belo meso, pre nego što krenete sa kuvanjem, meso skroz odledite. Stavite ga u proključalu vodu ako želite da bude savršenog ukusa. A da bi što više omekšalo, treba dodati jedan sastojak koji će učiniti da belo meso bude sočno čak i ako preskočite prethodna dva saveta.

U vodu koju ste stavili da se kuva, sipajte jednu kašičicu limunovog soka pre nego što ubacite belo meso da se kuva. Limun sigurno uvek imate ukući, pa to neće stvarati dodatne troškove u pripremi jela, a osiguraće da belo meso bude mekano, pa će ga i deca radije jesti. Sve ostale sastojke jela dodajte prema receptu.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

U nastavku vam donosimo recept za domaću pileću supu u kojoj će uživati cela porodica i na kojoj možete isprobati ove savete.

Sastojci:

1/2 pileta

2 šargarepe

1 paškanat

1 celer

1 šaka rezanaca za supu

Priprema:
Skuvajte pile sa povrćem. Kuvano meso izvadite iz supe i razdvojite meso od kostiju i kožice i sitno iseckajte. Izvadite povrće i iseckajte. U bistru supu vratite iseckano meso i povrće. Začinite po ukusu i dodajte šaku rezanaca. Kuvajte još oko pet minuta da rezanci omekšaju.

(NajŽena/Trpeza)

pita

GRUŠALJ: Zaboravljena pita sa kiselim testom – zašto je ovaj specijalitet Stare planine savršena zamena za burek

Gastronomija

21:00

22 oktobar, 2025

Grušalj (Gruvanica ili Razlevuša) je autentični specijalitet iz jugoistočne Srbije, često vezan za sela oko Stare planine i Pirota. Iako liči na pitu ili proju, Grušalj je mnogo više – to je hrana za pastire i teške radnike, zasitna, puna sira i mnogo zdravija od klasičnog bureka. Otkrivamo tajnu kiselog testa i pravog, domaćeg belog sira.

Komentari(0)

Loading