BIĆE PREUKUSNO Evo kako da belo meso ne bude suvo, dodajte samo jedan sastojak i biće sočno i mekano
Belo meso je veoma zdravo, ali može da bude suvo kada se pripremi. Evo šta treba da uradite da bi bilo sočno.
Pileće belo meso je jedna od omiljenih namirnica za pripremu svakodnevnih jela, a i veoma je zdravo. Jedini problem je što je suvo, pa ga mnogi zbog toga ne vole. Iskusne domaćice su pronašle rešenje za to.
Ukoliko ne pripremate sveže belo meso, pre nego što krenete sa kuvanjem, meso skroz odledite. Stavite ga u proključalu vodu ako želite da bude savršenog ukusa. A da bi što više omekšalo, treba dodati jedan sastojak koji će učiniti da belo meso bude sočno čak i ako preskočite prethodna dva saveta.
U vodu koju ste stavili da se kuva, sipajte jednu kašičicu limunovog soka pre nego što ubacite belo meso da se kuva. Limun sigurno uvek imate ukući, pa to neće stvarati dodatne troškove u pripremi jela, a osiguraće da belo meso bude mekano, pa će ga i deca radije jesti. Sve ostale sastojke jela dodajte prema receptu.
U nastavku vam donosimo recept za domaću pileću supu u kojoj će uživati cela porodica i na kojoj možete isprobati ove savete.
Sastojci:
1/2 pileta
2 šargarepe
1 paškanat
1 celer
1 šaka rezanaca za supu
Priprema:
Skuvajte pile sa povrćem. Kuvano meso izvadite iz supe i razdvojite meso od kostiju i kožice i sitno iseckajte. Izvadite povrće i iseckajte. U bistru supu vratite iseckano meso i povrće. Začinite po ukusu i dodajte šaku rezanaca. Kuvajte još oko pet minuta da rezanci omekšaju.
ČUPAVA KATA Najpopularniji kolač sa orasima iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.
Zašto treba da jedete kesten? On je riznica vitamina, pomaže crevima da rade kao sat, a vama da smršate (RECEPT)
Zahvaljujući niskom sadržaju masti i visokom sadržaju vlakana, kesten vam može pomoći da smršate, ali i da vam creva rade kao sat.
Ovo je giros na užički način: Ere osmislile poseban specijalitet, evo o čemu je reč
Da u gradu na Đetinji caruju masne kalorije potvrđeno je još od davnina, kada se kao omiljeni doručak kod Užičana ustalila komplet lepinja.
OBOŽAVAĆETE GA Puding od bundeve, ne zna se da li je zdraviji ili ukusniji
Brzo se sprema a preukusan je!
Vojvođanski paprikaš sa rezancima je pravo starinsko zimsko jelo na kašiku: Ručak koji se ne zaboravlja
Naš današnji predlog za ručak je vojvođanski specijalitet - paprikaš sa rezancima
Komentari(0)