Ne bacajte vodu nakon kuvanja krompira, pravo je blago: Evo kako je možete najbolje iskoristiti
Voda u kojoj se kuvao krompir često završava u odvodu, ali malo ljudi shvata potencijal ove jednostavne tečnosti da doprinese održivosti i doda vrednost vašem domaćinstvu.
Evo nekoliko saveta i kreativnih ideja kako da na najbolji način iskoristite vodu od kuvanja krompira:
Hranljivo tečno đubrivo za biljke
Voda u kojoj ste kuvali krompir bogata je hranljivim materijama poput vitamina i minerala koje je krompir oslobodio tokom kuvanja. Pustite da se voda ohladi, a zatim je koristite kao prirodno đubrivo za svoje biljke. Ovo je odličan način da nahranite svoju baštu bez kupovine komercijalnih đubriva, piše Green.hr.
Idealno za supe
Možda vas zanima:
Nemate vagu pri ruci, a počeli ste da spremate obrok? Evo kako možete da izmerite sastojke uz pomoć kašike i šolje
Merenje sastojaka bez vage može da bude i jednostavnije nego što ste mislili.
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
Možda vas zanima:
Nemate vagu pri ruci, a počeli ste da spremate obrok? Evo kako možete da izmerite sastojke uz pomoć kašike i šolje
Merenje sastojaka bez vage može da bude i jednostavnije nego što ste mislili.
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
Možda vas zanima:
Nemate vagu pri ruci, a počeli ste da spremate obrok? Evo kako možete da izmerite sastojke uz pomoć kašike i šolje
Merenje sastojaka bez vage može da bude i jednostavnije nego što ste mislili.
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
Možda vas zanima:
Nemate vagu pri ruci, a počeli ste da spremate obrok? Evo kako možete da izmerite sastojke uz pomoć kašike i šolje
Merenje sastojaka bez vage može da bude i jednostavnije nego što ste mislili.
Ne zalivajte biljke “napamet”! 5 sigurnih znakova da vašem cveću treba voda & koliko ga zaliti
Kada je reč o zalivanju biljke, ne bi trebalo da se oslanjate na intuiciju i svoje iskustvo. Postoje jednostavni "testovi" koji pokazuju da li i koliko vode treba cveću, a neki od njih podrazumevaju samo da pogledate pravo mesto u saksiji.
U testo za hleb ili peciva
Skrob u vodi od kuvanja krompira može poslužiti kao odličan dodatak testu za hleb ili peciva. Dodajte ga umesto obične vode da bi testo dobilo dodatnu mekoću i teksturu.
Priprema pire krompira
Ako kuvate pire krompir, umesto mleka ili pavlake koristite vodu od kuvanja krompira. Ovo će sačuvati ukus krompira i dodati teksturu pireu.
Dodatak sosovima
Dodajte malu količinu vode od kuvanog krompira u sosove ili sotirano povrće da biste obogatili njihov ukus. Skrob u vodi pomaže da se sos zgusne.
Koristite vodu iz kuvanja krompira na ove načine i doprinesite smanjenju otpada, uštedi resursa i dodajte korisnu dimenziju uobičajenim aktivnostima u vašem domu.
SRPSKA BAKA OVAKO PRAVI POSNI JUTARNJI SPECIJALITET! Pita na "baštenski način" - sočna, mirisna i savršeno hrskava
Pogledajte kako se sprema ovo posno jelo!
Posni podvarak iz bakine kuhinje: Specijalitet sa pečenim krompirom i projom, majstorski recept za prave gurmane
Ukusan i izdašan ručak u kojem će cela porodica uživati.
Najmekše domaće kiflice sa džemom — bez kvasca, savršene za doručak ili večeru
Ako tražite brzi doručak/večeru ili prijatni desert za goste — isprobajte ovaj recept!
Posne krofne iz Banata – vazdušaste i bez kapi ulja! Trik koji domaćice znaju decenijama
Jednostavan trik sa alkoholom pravi čaroliju.
Pronašli smo recept za najlepše posne čvarke: Hrskavi su, slasni & podjednako ukusni kao i mrsni, a spremni za 15 minuta
U vreme Božićnog posta, mnogi traže načine da uživaju u omiljenim ukusima, ali u posnoj verziji.
Komentari(0)