NAJBOLJA MARINADA ZA PILETINU: Tajna je u sastojku koji meso čini još mekšim i sočnijim
Osim za glavno jelo, piletinu možete da služite u salatama, da pravite namaz od nje. Jedina mana belog mesa je ta da ako se ne pripremi kako treba, ono može da bude suvo i pomalo bezukusno
Priprema belog mesa ne zahteva neko preterano kulinarsko umeće, a možete da ga pečete, kuvate, grilujete, pohujete, pržite…
Osim za glavno jelo, piletinu možete da služite u salatama, da pravite namaz od nje… Jedina mana belog mesa je ta da ako se ne pripremi kako treba, ono može da bude suvo i pomalo bezukusno.
Ako volite da jedete belo meso, onda vam predlažemo super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta. On u marinadu dodaje i majonez.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Možda vas zanima:
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu za piletinu u nju dodajte istu količinu majoneza.
Najbolje bi bilo da belo meso marinirate ceo dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonez ne morate da koristite samo za belo meso, već za bilo koji deo pileta.
Kako marinada sa majonezom poboljšava ukus?
1. Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se „zalepi“ za meso. Ako dodate i majonez premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođo sprečiće i da ona lako zagori.
2. Belo meso će biti sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Belo meso neće imati ukus majoneza.
(Alo)
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Srbe oduševio recept za pravu, domaću proju: Ovome niko neće odoleti, svaki zalogaj je uživanje
Tajna se ne krije u komplikovanim tehnikama, već u balansu sastojaka i ljubavi prema tradiciji.
SRPKINJE OVAKO PRAVE NAJJAČI KOLAČ! Kraljica slavske trpeze za Svetog Nikolu - POSNA BAJADERA ODUZIMA DAH
U nastavku donosimo najbolji recept za posne bajadere koji će oduševiti i najzahtevnije sladokusce.
Naši preci su jeli ovaj doručak: Starinski recept koji su svi zaboravili, toliko je ukusan da se prosto topi u ustima
Tradicionalni specijalitet sa Kosova i Metohije – naši preci su ga često jeli za doručak.
Srpski siromašni slatkiš postao delikates u svetu: Dok se mi svađamo oko imena, dospeo na listu najboljih dezerata
Taste Atlas u svom opisu navodi da su gomboce, odnosno knedle sa šljivama, punjene knedle koje se konzumiraju širom Balkana, naročito u Srbiji i Hrvatskoj
Komentari(0)