Potcenjene, a donose mnogo: Zašto je dobro da jedemo KRUŠKE?
Kruške nisu uvek prvi izbor kada je voće u pitanju, a sadrže borojne veoma korisne izvore

Postoji više od 3.000 različitih sorti krušaka. Iako su lako dostupne, kruške nisu baš najpopularnije voće među, a istraživanja kažu da se prema popularnosti jedna nalaze u prvih 40 voća.
Ipak, kruške se smatraju veoma korisnim jer su bogate brojnim hranljivim materijama.
- One su odličan izvor dijetetskih vlakana, antioksidanata, minerala i korisnih biljnih jedinjenja - objašnjava Džuli Pejs, registrovani dijetetičar za Real Simple.
Kruške su bogate vlaknima
Ono što kruškama nedostaje u popularnosti, one nadoknađuju vlaknima. Dobijanje dosta dijetetskih vlakana je ključno za zdravo varenje. Sa 5,5 grama vlakana po porciji, jedna kruška srednje veličine obezbeđuje oko 20 procenata dnevne vrednosti.
Podržavaju zdravlje srca
Pored vlakana, kruške su bogate antioksidansima.
- Antioksidansi u kruškama, kao što su procijanidini i kvercetin, nude značajne prednosti za srce.
Kvercetin i flavonoid se nalaze u kori kruške, pa bi to trebalo da imamo na umu kada ih jedemo.
Kruške su bogat izvor antioksidanata
Kruške sadrže antioksidante kao što su vitamin C, vitamin K, kvercetin i antocijanin. Osim toga, vlakna u kruškama funkcionišu kao antioksidans.

Objavljen recept za najgore srpsko jelo i Srbi su u šoku! Klasik je u Vojvodini, dok se drugima gadi
Na listi najgorih bile su visoko pozicionirane i pihtije, srpska salata...

Pogača sa čvarcima biće omiljeno pecivo na vašoj trpezi: Recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Recept za pogaču koji će oduševiti celu vašu porodicu.

U kajganu nikada ne stavljate ovu namirnicu: Samo uništava ukus, tu joj nije mesto
Česta greška koju mnogi prave kada pripremaju kajganu

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi
Komentari(0)