Srpske domaćice odlepile za kolačom neobičnog imena ''Pijana crnkinja'': Lagan, čokoladni kolač sa višnjevačom
Ako ste ljubitelj kombinacije voća i čokolade, ova poslastica je idealna za vas
Jednostavan kolač, neobičnog imena, sastoji se od jeftinih sastojaka i lako se pravi, bez obzira da li ste vična domaćica ili se tek oprovabate u kuhinji.
Ako ste ljubitelj kombinacije voća i čokolade, ovaj recept je idealan za vas.
Lagana, sunđerasta korica postaje savršeno sočna uz osvežavajući sok i kremasti čokoladni fil sa višnjevačom.
Možda vas zanima:
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Vreme pripreme:
Oko 60 minuta
Sastojci:
(mera šolja od 200 ml)
Za koru:
3 čaše brašna
2 čaše šećera
3 čaše jogurta
1 čaša ulja
3 kašike kakaoa
2 kašičice sode bikarbone
Za preliv kora:
2 dl soka od višanja
Za fil:
4 dl mleka
4 kašike šećera
1 puding od čokolade
250 g ocedjenih višanja
5 kašika višnjevače
Za preliv kolača:
150 g čokolade
100 g maslaca
1 dl mleka
Priprema:
1. U činiji umutite brašno, šećer, jogurt, ulje, kakao i sodu i bikarbonu.
2. Smesu sipajte u tepsiju veličine 40x20 i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.
3. Ohlađenu koru prepoloviti na pola, tako da dobijete dve kore.
4. Višnje ocediti od soka, koji ćete iskoristiti za prelivanje kore. Zalijte voće sa pet kašika višnjevače.
5. U šerpi staviti da se kuva 3 dl mleka sa 4 kašike šećera. Umutiti puding sa malo vode, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti ga pre filovanja.
6. Prvu koru preliti sa 1 dl soka od višnje, premazati filom i posuti višnjama.
7. Preko fila i višanja staviti drugu koru prelivenu sokom od višanja i glazurom. Po želji možete dodati seckane lešnike u glazuru. Probajte još jedan kolač neobičnog imena - crnac bez jaja.
Prijatno!
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Polovina Srba je zaboravila na ove kiflice, a one su remek delo: Priprema je toliko prosta da je smešno
Recept za kokos kiflice je jednostavan, pa ih možete odmah napraviti.
Ovo su 3 najbolje i najomiljenije torte za slavu: Gosti ih najviše vole, a domaćice najčešće spremaju
Jedan od nezaobilaznih elemenata slavske trpeze, koja je prepuna raznovrsnih jela i specijaliteta, svakako je slavska torta.
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
Komentari(0)