Srpske domaćice odlepile za kolačom neobičnog imena ''Pijana crnkinja'': Lagan, čokoladni kolač sa višnjevačom

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Ako ste ljubitelj kombinacije voća i čokolade, ova poslastica je idealna za vas

pijana crnkinja
Printscreen/Youtube

Jednostavan kolač, neobičnog imena, sastoji se od jeftinih sastojaka i lako se pravi, bez obzira da li ste vična domaćica ili se tek oprovabate u kuhinji.

Ako ste ljubitelj kombinacije voća i čokolade, ovaj recept je idealan za vas.

Lagana, sunđerasta korica postaje savršeno sočna uz osvežavajući sok i kremasti čokoladni fil sa višnjevačom.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Vreme pripreme:

Oko 60 minuta

Sastojci:

(mera šolja od 200 ml)

Za koru:

3 čaše brašna

2 čaše šećera

3 čaše jogurta

1 čaša ulja

3 kašike kakaoa

2 kašičice sode bikarbone

Za preliv kora:

2 dl soka od višanja

Za fil:

4 dl mleka

4 kašike šećera

1 puding od čokolade

250 g ocedjenih višanja

5 kašika višnjevače

Za preliv kolača:

150 g čokolade

100 g maslaca

1 dl mleka

Priprema:

1. U činiji umutite brašno, šećer, jogurt, ulje, kakao i sodu i bikarbonu.

2. Smesu sipajte u tepsiju veličine 40x20 i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 25 minuta.

3. Ohlađenu koru prepoloviti na pola, tako da dobijete dve kore.

4. Višnje ocediti od soka, koji ćete iskoristiti za prelivanje kore. Zalijte voće sa pet kašika višnjevače.

5. U šerpi staviti da se kuva 3 dl mleka sa 4 kašike šećera. Umutiti puding sa malo vode, dodati u mleko i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti ga pre filovanja.

6. Prvu koru preliti sa 1 dl soka od višnje, premazati filom i posuti višnjama.

7. Preko fila i višanja staviti drugu koru prelivenu sokom od višanja i glazurom. Po želji možete dodati seckane lešnike u glazuru. Probajte još jedan kolač neobičnog imena - crnac bez jaja.

Prijatno!

Komentari(0)

Loading