BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji

Jednostavan za pripremu, ovaj kolač je savršen izbor kada želite brzu poslasticu. Karakteriše ga neutralni ukus, što ga čini idealnim za serviranje samostalno uz mleko, posut prah-šećerom ili u kombinaciji sa voćem, džemom, kremom ili sladoledom. Takođe, možete ga prilagoditi i u slanoj varijanti prema popularnim modifikacijama recepta.
Recept za bakin kolač je toliko jednostavan da ga može napraviti svako, pa i početnici u kuhinji. Ne treba vam ni kuhinjska vagica, već možete da koristite običnu šolju za merenje (oko 200 mililitara).
Sastojci:
Možda vas zanima:

STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Možda vas zanima:

STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Možda vas zanima:

STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
– 4 jaja
– šolja mleka
– šolja ulja
– šolja šećera
– 4 šolje brašna
– kesica praška za pecivo
Priprema:
U jednu posudu razbijte jaja, pa im dodajte mleko, ulje, šećer, brašno i prašak za pecivo i sve sastojke izmiksajte. Sipajte smesu u aparat za bakin kolač, tj. galete i pecite dok ne porumeni.
Što kolač duže stoji, to je ukusniji, ali da bi ostao što svežiji, držite ga u kutiji s poklopcem.
(Espreso)

Kuvarica otkrila caku za savršenu sarmu: Domaćice bi bogatstvo dale da znaju ovaj recept, baš kao iz bakine kuhinje
Postoje dva postupka za pravljenje sarme.

Ukusi Srbije na jednom mestu: 5 tradicionalnih jela koja svaki turista mora probati
Kada turisti dođu u Srbiju, jedna od stvari koje nikako ne smeju propustiti jeste da iskuse bogatstvo naše kuhinje. Srpska gastronomija oduševljava raznolikošću ukusa, a tradicionalna jela pružaju jedinstven gastronomski doživljaj koji svaki gost dugo pamti.

Slatko i lako: Stari srpski recept za tufahije, desert koji osvaja na prvi zalogaj
Nekada su naše bake znale da pravi ukus najviše zavisi od jednostavnosti i kvalitetnih sastojaka, a upravo je takav stari srpski desert – tufahije. Iako mnogi misle da je reč o bosanskoj poslastici, tufahije su već decenijama prisutne i u Srbiji, gde su ih domaćice sa velikom pažnjom pripremale u posebnim prilikama.

Kao iz bakine kuhinje: Štrudla meka ko duša, zagarantovano će nestati sa tanjira za tili čas
Ova poslastice se priprema jednostavno, a efekat je savršen.

Sastojci koje koriste profesionalni kuvari za vrhunski slatki kupus! Obavezno ih dodajte u jelo i videćete razliku
Priprema ovog jeftinog, a ukusnog jela je vrlo jednostavna, ali uvek može da bude bolja.
Komentari(0)