BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji
                                Jednostavan za pripremu, ovaj kolač je savršen izbor kada želite brzu poslasticu. Karakteriše ga neutralni ukus, što ga čini idealnim za serviranje samostalno uz mleko, posut prah-šećerom ili u kombinaciji sa voćem, džemom, kremom ili sladoledom. Takođe, možete ga prilagoditi i u slanoj varijanti prema popularnim modifikacijama recepta.
Recept za bakin kolač je toliko jednostavan da ga može napraviti svako, pa i početnici u kuhinji. Ne treba vam ni kuhinjska vagica, već možete da koristite običnu šolju za merenje (oko 200 mililitara).
Sastojci:
Možda vas zanima:
            STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
            ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Možda vas zanima:
            STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
            ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Možda vas zanima:
            STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
            ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
– 4 jaja
                                                                                            
                                                
                                                
                                                                                                                                                                                                                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                – šolja mleka
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                – šolja ulja
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                – šolja šećera
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                – 4 šolje brašna
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                – kesica praška za pecivo
                                            
                                            
                                            
                                        
                                                                                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
                                            
                                            
                                            
                                        
                                    
                                                                                                                                
Priprema:
U jednu posudu razbijte jaja, pa im dodajte mleko, ulje, šećer, brašno i prašak za pecivo i sve sastojke izmiksajte. Sipajte smesu u aparat za bakin kolač, tj. galete i pecite dok ne porumeni.
Što kolač duže stoji, to je ukusniji, ali da bi ostao što svežiji, držite ga u kutiji s poklopcem.
(Espreso)
            Đakonije od starog hleba: Zaboravljena jela kad se ništa nije bacalo
Kad u kući ostane bajat hleb, danas ga najčešće bacimo. Nekada, to je bio početak najukusnijih jela – prepečenica, popara, prežganica i hlebne pite, koje su mirisale na dom i poštovanje prema svakom zalogaju.
            Omiljeni slavsko predjelo: Recept za najukusnije paprike u pavlaci
Zašto baš paprike u pavlaci?
            Pogača bez kvasca i jaja: Pravi je spas domaćicama u mnogim prilikama, sprema se lako, a ukus osvaja
Ukoliko nemate vremena da čekate da testo naraste ili ste upravo shvatili da ste ostali bez kvasca, ovaj recept će vam biti spas u mnogim prilikama.
            Slani pekmez iz Homolja: Zaboravljena zimnica od paradajza, jabuka i ljute paprike
Nije slatko, nije ajvar, nije ni sos – a bilo je neizostavno u sirotinjskim kuhinjama Homolja. Slani pekmez se kuvao dugo, na tihoj vatri, i čuvao za zimu kao zlato.
            Zlatiborski specijalitet prste da poližete: Recept star više od 100 godina, ukus i miris vraća u detinjstvo
Zlatiborska gibanica po receptu starom više od 100 godina.
                
            
            
Komentari(0)