ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan

12:00

Gastronomija 0

Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Shutterstock

Generacije na ovim prostorima odrasle su uz galete, a u nastavku vam donosimo recept koji uspeva svima!

PRIPREMA

U dubljoj činiji umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje (ulje) i mleko i ponovo kratko mikserom umutiti. Sipajte brašno i prašak za pecivo i umutite sve sastojke na najmanjoj brzini miksera.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Uključite aparat za vafle da se zagreje. Sipajte malo ulja na pleh i ravnomerno ga rasporedite. Kada se aparat za bakin kolač zagreje, kutlačom ili kašikom sipajte testo i poklopite.

Kada sipate testo, pazite da ne prepunite jer će se onda tokom pečenja preliti. Posle par minuta izvadite galete iz aparata i ostavite da se ohlade na tanjiru. Ponavljajte proces pečenja dok ne potrošite svu smesu. Vafle možete poslužiti sa kremom, džemom ili šećerom u prahu. U svakoj varijanti biće podjednako ukusni.

  • 3 jaja
  • 60 gr. šećera
  • 1komad (8-9 gr.) vanilinog šećer
  • 30 ml. ulja
  • 2 dl. mleka
  • 160 gr. brašna
  • približno 7 gr. prašaka za pecivo

Može se dodati i korica limuna u testo.

Ovo je osnovni recept, po želji možete dodati rendanu jabuku, suvo grožđe, lomljenu čokoladu. Prijatno!

Komentari(0)

Loading