ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.

Generacije na ovim prostorima odrasle su uz galete, a u nastavku vam donosimo recept koji uspeva svima!
PRIPREMA
U dubljoj činiji umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje (ulje) i mleko i ponovo kratko mikserom umutiti. Sipajte brašno i prašak za pecivo i umutite sve sastojke na najmanjoj brzini miksera.
Možda vas zanima:

BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji

RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
Možda vas zanima:

BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji

RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
Možda vas zanima:

BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji

RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
Uključite aparat za vafle da se zagreje. Sipajte malo ulja na pleh i ravnomerno ga rasporedite. Kada se aparat za bakin kolač zagreje, kutlačom ili kašikom sipajte testo i poklopite.
Kada sipate testo, pazite da ne prepunite jer će se onda tokom pečenja preliti. Posle par minuta izvadite galete iz aparata i ostavite da se ohlade na tanjiru. Ponavljajte proces pečenja dok ne potrošite svu smesu. Vafle možete poslužiti sa kremom, džemom ili šećerom u prahu. U svakoj varijanti biće podjednako ukusni.
- 3 jaja
- 60 gr. šećera
- 1komad (8-9 gr.) vanilinog šećer
- 30 ml. ulja
- 2 dl. mleka
- 160 gr. brašna
- približno 7 gr. prašaka za pecivo
Može se dodati i korica limuna u testo.
Ovo je osnovni recept, po želji možete dodati rendanu jabuku, suvo grožđe, lomljenu čokoladu. Prijatno!

Recept iz manastira: Zaboravljeno jelo koje su monasi spremali uoči velikih praznika, a verovalo se da ga jedu i sveci
Božanska čorba sa suvim šljivama i orasima – posan specijalitet iz Stare Srbije

Posne urmašice od kojih će svima poći voda na usta: Pripremaju se brzo i lako, idealne za Lazarevu subotu
Urmašice su jedne od najvoljenijih kolača koje smo preuzeli iz vremena turske okupacije

Stara jela iz Timoka: Kako se pravi čorba od gloginja – zaboravljena poslastica sa istoka Srbije
Na obroncima Stare planine, žene su nekada kuvane gloginje pretvarale u okrepljujuću čorbu – lekovito, slatko-kiselo jelo koje danas gotovo niko ne pravi.

Neodoljiva krempita bez brašna koja će vas osvojiti: Potrebno vam je nekoliko sastojaka, nema konkurenciju
Ovaj kolač je idealan izbor kada vam se jede nešto slatko, ali nemate mnogo vremena – biće gotov pre nego što završite šolju kafe.

Zaboravljeni specijalitet iz Homolja: Gulaš od koprive koji su čobanice pravile na ognjištu
Starinski posni recept sa Homoljskih planina vraća se u kuhinje kao zdrava i ukusna zamena za mesna jela.
Komentari(0)