ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.

Generacije na ovim prostorima odrasle su uz galete, a u nastavku vam donosimo recept koji uspeva svima!
PRIPREMA
U dubljoj činiji umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Dodati ulje (ulje) i mleko i ponovo kratko mikserom umutiti. Sipajte brašno i prašak za pecivo i umutite sve sastojke na najmanjoj brzini miksera.
Možda vas zanima:

BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji

RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
Možda vas zanima:

BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji

RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
Možda vas zanima:

BRZO, JEDNOSTAVNO I NEODOLJIVO: Najbolji recept za bakin kolač koji obožavaju sve generacije
Ovaj starinski recept koristi samo osnovne sastojke koje već imate u svojoj kuhinji

RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti
Uključite aparat za vafle da se zagreje. Sipajte malo ulja na pleh i ravnomerno ga rasporedite. Kada se aparat za bakin kolač zagreje, kutlačom ili kašikom sipajte testo i poklopite.
Kada sipate testo, pazite da ne prepunite jer će se onda tokom pečenja preliti. Posle par minuta izvadite galete iz aparata i ostavite da se ohlade na tanjiru. Ponavljajte proces pečenja dok ne potrošite svu smesu. Vafle možete poslužiti sa kremom, džemom ili šećerom u prahu. U svakoj varijanti biće podjednako ukusni.
- 3 jaja
- 60 gr. šećera
- 1komad (8-9 gr.) vanilinog šećer
- 30 ml. ulja
- 2 dl. mleka
- 160 gr. brašna
- približno 7 gr. prašaka za pecivo
Može se dodati i korica limuna u testo.
Ovo je osnovni recept, po želji možete dodati rendanu jabuku, suvo grožđe, lomljenu čokoladu. Prijatno!

TAJNA JE U OVA TRI SASTOJKA: 2 recepta za najsočniji POSNI PREBRANAC
Da bi ispao onako kako treba, dobar prebranac zahteva sledeće sastojke: puno masnoće, puno aleve paprike i puno crnog luka.

Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.

NAJUKUSNIJA POSNA SARMA SA KISELIM KUPUSOM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Omiiljen ručak u vreme posta - olizaćete tanjire
Uveličajte vaš posan jelovnik ovim posnim sarmicama

Džem od drenjina – lek i poslastica iz narodne kuhinje
U selima širom Srbije, naročito u brdskim predelima, drenjine su nekada bile dragocen plod – i za zdravlje i za slast na trpezi. Poznate po svom kiselkasto-trpkom ukusu i lekovitim svojstvima, ove crvene bobice vekovima su se koristile u narodnoj medicini, a posebno su cenjene u vidu džema, koji je bio i hrana i prirodan lek.

NAJBOLJI RECEPT ZA SEOSKO POSNO MESO, OMILJENO JELO U TOKU POSTA: Ovako su znale da ga prave samo stare domaćice
Posno seosko meso će vas ostaviti bez teksta
Komentari(0)