STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ Slatkiš koji svi obožavaju, lako se pravi, a svež je i do 10 dana
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.

Neki ih zovu galete, neki čak i vafle, po ugledu na belgijsku poslasticu, koja se uglavnom služi sa čokoladom, ali napoznatiji naziv im je bakin kolač. Mekani kolač koji se pravi od jednostavnih sastojaka podseća na detinjstvo i bakinu kuhinju, a ovo je najbolji recept koji sigurno uspeva.
Ono što je najbolje kod ovog kolača je to što se brzo pravi, preukusan je, i ostaje svež i nedelju dana, ako ga čuvate u kutiji sa poklopcem.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Možda vas zanima:

RECEPT ZA ZDRAV BAKIN KOLAČ ĆE VAS ODUŠEVITI: Nećete zažaliti što ste pojeli više nego što je trebalo
Recept za zdrav bakin kolač će vas oduševiti

ORIGINALAN RECEPT ZA BAKIN KOLAČ: Testo koje se BAŠ NIKAD NE LEPI za aparat, a savršeno je vazdušasto i sutradan
Bakin kolač je omiljena poslastica uz koju su odrastale generacije, možete ih jesti i za doručak i za užinu a donosimo vam jedan starinski recept za njih.
Sastojci:
- 6 jaja
- 250 g margarina (za podmazivanje pekača)
- 300 g šećera
- 500 g brašna tip
- 1 prašak za pecivo
- 2 kesice vanilin šećera
- 250 ml mleka
Priprema:
U vangli pomešati brašno, prašak za pecivo i šećer, pa dodati jaja, mleko i ulje. Zamesiti glatko testo koje treba da bude mekše, pa ostaviti da malo odstoji. Peći u pekaču za galete nekoliko minuta. Za standardni pekač dovoljna je jedna puna kašika testa. Vodite računa da ne stavljate previše, kako vam testo ne bi curilo, a same galete ostale polužive iznutra, a crne spolja. Nemojte stavljati ni premalo, jer nećete dobiti taj prepoznatljivi oblik srca.

TRIK ZA PRAVLJENJE PALAČINKI: Znaju ga samo iskusne domaćice, a potreban vam je jedan sastojak
Retko ko može odoleti mekanim i sočnim palačinkama, koje uz omiljeni namaz postaju pravi desert iz snova

Posna proja bolja od one na koju smo navikli: Smazaćete je za tren oka, ovo morate da probate
Uživaćete u omiljenom obroku i za vreme posta.

Vojvođanski specijalitet prste da poližete: Bogovski ručak za koji vam treba samo 4 sastojka, odmah zapišite recept
Za pripremu ovog jela potrebno je samo pola sata.

NAJSTARIJI VOJVOĐANSKI SLATKIŠ Omiljena poslastica nekada najmoćnije žene dinastije Habzburg
Osim čuvenih strudli, šnenokli i knedli sa šljivama, izdvaja se i nastariji, skoro zaboravljeni slatkiš - kitnikez, koji se naziva i „sir od dunja“.

Ova musaka je stvorena za letnje dane! Otimaće vam se za recept, i sama priprema je fantazija
Mnogima omiljeni recept okupiće celu porodicu za stolom.
Komentari(0)