Ni manje posla – ni boljeg ručka! Ovako pripremljen SATARAŠ će jesti i oni koji ga ne vole

Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Omiljeno letnje jelo koje se priprema očas posla biće još ukusnije zasitnije uz jedan poseban dodatak

sataraš
Shutterstock

Sataraš je jedno od omiljenih domaćih jela kada je u pitanju letnji ručak, a posle njega možete biti sigurni da u kući neće niko ostati gladan.

Pikantnog ukusa, zasitno i puno hranljivih materija, ovo jelo s razlogom je popularno na našim prostorima već dugo, a ako mu dodate pirinač biće još hranljivije.

I neće vam biti potreban hleb!

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Po želji mu možete dodati i meso, ali i bez njega, ovo je ručak koji se pamti.

Sastojci:

3 zelene paprike

3 paradajza
1 glavica crnog luka
1 kašičica paradajz sosa
60 g pirinča
100 ml vode
1 kašika ulja
so po ukusu

Priprema:

Iseckajte sitno luk, pa ga propržite malo ulja.
Dodajte seckane paprike i sitno sečen paradajz koji ste prethodno oljuštili. Operite pirinač i ostavite sa strane.
Sipajte so, pa dodajte paradajz sos i nalijte vodu. Dobro promešajte i ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko pola sata.
Pred kraj dodajte pirinač, a po potrebi i još malo vode, promešajte i ostavite da se kuva.
Kad pirinač bude sasvim mekan, sklonite s vatre i po potrebi posolite još malo.

Prijatno!

(Espreso)

Tagovi:

Komentari(0)

Loading