Ni manje posla – ni boljeg ručka! Ovako pripremljen SATARAŠ će jesti i oni koji ga ne vole
Omiljeno letnje jelo koje se priprema očas posla biće još ukusnije zasitnije uz jedan poseban dodatak
Sataraš je jedno od omiljenih domaćih jela kada je u pitanju letnji ručak, a posle njega možete biti sigurni da u kući neće niko ostati gladan.
Pikantnog ukusa, zasitno i puno hranljivih materija, ovo jelo s razlogom je popularno na našim prostorima već dugo, a ako mu dodate pirinač biće još hranljivije.
I neće vam biti potreban hleb!
Možda vas zanima:
Spremali smo sataraš na 3 načina i zaključili: Ovo je pravi i jedini recept za bećarac
Pravi sataraš ili bećarac sadrži samo 3 sastojka, a mi smo ga pravili na čak 3 različita načina dodajući mu još po nešto
SATARAŠ IZ RERNE S PIREOM I JAJIMA: Gurnite iseckano povrće u rernu, povremeno promešajte I TO JE TO
Stvarno se lako pravi, a ukus mu je fenomenalan. !
Možda vas zanima:
Spremali smo sataraš na 3 načina i zaključili: Ovo je pravi i jedini recept za bećarac
Pravi sataraš ili bećarac sadrži samo 3 sastojka, a mi smo ga pravili na čak 3 različita načina dodajući mu još po nešto
SATARAŠ IZ RERNE S PIREOM I JAJIMA: Gurnite iseckano povrće u rernu, povremeno promešajte I TO JE TO
Stvarno se lako pravi, a ukus mu je fenomenalan. !
Možda vas zanima:
Spremali smo sataraš na 3 načina i zaključili: Ovo je pravi i jedini recept za bećarac
Pravi sataraš ili bećarac sadrži samo 3 sastojka, a mi smo ga pravili na čak 3 različita načina dodajući mu još po nešto
SATARAŠ IZ RERNE S PIREOM I JAJIMA: Gurnite iseckano povrće u rernu, povremeno promešajte I TO JE TO
Stvarno se lako pravi, a ukus mu je fenomenalan. !
Po želji mu možete dodati i meso, ali i bez njega, ovo je ručak koji se pamti.
Sastojci:
3 zelene paprike
3 paradajza
1 glavica crnog luka
1 kašičica paradajz sosa
60 g pirinča
100 ml vode
1 kašika ulja
so po ukusu
Priprema:
Iseckajte sitno luk, pa ga propržite malo ulja.
Dodajte seckane paprike i sitno sečen paradajz koji ste prethodno oljuštili. Operite pirinač i ostavite sa strane.
Sipajte so, pa dodajte paradajz sos i nalijte vodu. Dobro promešajte i ostavite da se krčka na srednjoj vatri oko pola sata.
Pred kraj dodajte pirinač, a po potrebi i još malo vode, promešajte i ostavite da se kuva.
Kad pirinač bude sasvim mekan, sklonite s vatre i po potrebi posolite još malo.
Prijatno!
(Espreso)
Jeftina starinska poslastica kojoj niko ne može odoleti: Ukus i miris vraća u detinjstvo, odmah zapišite recept
Kroz vreme su nastale različite varijante recepata.
Ko voli obične uštipke, ove će tamaniti: Potrebno vam je samo 5 sastojaka, a testo je sveže čak 7 dana
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama.
Smederevska tarana: Domaća testenina koja se sušila na ćebetu i mirisala na bakinu kuću
Nekada nije bilo fabrika testenine – samo ruke, brašno, jaja i veliko ćebe rašireno po sobi. Tarana je bila doručak, ručak i lek za dušu.
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
Komentari(0)