NE BACAJTE PETELJKE OD PAPRIKA: Oduševićete se kada čujete za šta vam mogu poslužiti

11:00

Gastronomija 0

Zanimljiv trik koji treba da isprobate

paprike
Shutterstock

Sigurno najpre bacite peteljke kada seckate paprike. Tad pravite veliku grešku. Zašto?

Umesto da ih bacite, stavite ih u kesu pa odložite u zamrzivač.

Čak i kad prođe njihova sezona uživaćete u njihovom ukusu. Peteljke će obogatiti vaš obrok.

Kad dođe zima izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate.

Kad spremite jelo i odlučite da ga jedete, peteljke treba da izvadite. Nemojte ih jesti! NJihova uloga je samo da začine jelo!

Jelo će biti mnogo ukusnije, isprobajte.

kupus

Zapanjujuća moć KISELOG KUPUSA: ZDRAVIJI je od većine lekovitih biljaka - kažu da leči čak DEVET tegoba

Gastronomija

20:00

19 novembar, 2024

Lekovitost kiselog kupusa nadilazi lekovitost mnogih poznatih biljaka. Sto grama sirovog kiselog kupusa sadrži čak 20 mg vitamina C. Slede vitamin A, folna kiselina, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum, kalijum, natrijum i belančevine. Odličan je izvor vitamina B12, zbog toga se posebno preporučuje vegetarijancima i veganima. Crveni kupus je i do sedam puta lekovitiji od belog

Komentari(0)

Loading