NE BACAJTE PETELJKE OD PAPRIKA: Oduševićete se kada čujete za šta vam mogu poslužiti

Izvor: Lepote Srbije

11:00

Gastronomija 0

Zanimljiv trik koji treba da isprobate

paprike
Shutterstock

Sigurno najpre bacite peteljke kada seckate paprike. Tad pravite veliku grešku. Zašto?

Umesto da ih bacite, stavite ih u kesu pa odložite u zamrzivač.

Čak i kad prođe njihova sezona uživaćete u njihovom ukusu. Peteljke će obogatiti vaš obrok.

Kad dođe zima izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate.

Kad spremite jelo i odlučite da ga jedete, peteljke treba da izvadite. Nemojte ih jesti! NJihova uloga je samo da začine jelo!

Jelo će biti mnogo ukusnije, isprobajte.

krompir

Razlika između crvenog i belog krompira je ogromna: Ipak, jedan je zdraviji

Gastronomija

12:00

11 jun, 2025

Krompir je jedna od najčešće konzumiranih namirnica na svetu i nezaobilazna komponenta brojnih kuhinja. Osim što je ukusan i svestran, krompir je takođe vredan izvor važnih hranljivih materija, kao što su kalijum, vitamin C i složeni ugljeni hidrati. Ali kada se porede crveni i beli krompir, postavlja se pitanje – šta je bolje za zdravlje?

Komentari(0)

Loading