SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!

Jelica Jovanović

20:00

Gastronomija 0

Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

Posna pasta
Printscreen/Youtube

400 g posne testenine po želji

350 g pasiranog paradajza ili soka

300 g tunjevine iz konzerve

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

4 kašike maslinovog ulja

1 struk iseckanog peršuna

2 čena belog luka

1 kašičica ljute mlevene paprike

Priprema:

Skuvajte testeninu. Na zagrejanom maslinovom ulju propržite peršun i sitno iseckani beli luk. Kad omekšaju, dodajte mlevenu papriku i paradajz i kuvajte 5-6 minuta. Začinite solju i biberom po ukusu. Ocedite tunjevinu i dodajte u smesu u tiganju. Promešajte i dodajte oceđenu testeninu a zatim ponovo sve promešajte. Preko možete dodati narendan posni kačkavalj.

Prijatno!

sir

Sir u masti – zaboravljena zimnica iz srca Srbije

Gastronomija

15:00

21 avgust, 2025

U vreme kada u seoskim domaćinstvima nije bilo frižidera ni zamrzivača, a mlečni proizvodi su se pravili u većim količinama, domaćice su morale da pronađu način kako da sir ostane jestiv tokom cele godine. Jedan od najstarijih i najpouzdanijih metoda u Srbiji bio je čuvanje sira u svinjskoj masti.

Komentari(0)

Loading