POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
Sastojci:
Durum testenina-jedno pakovanje
Kuvane kozice 400 g
Možda vas zanima:
POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.
Možda vas zanima:
POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.
Možda vas zanima:
POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
POSNA Salata od tunjevine, idealan prilog za dane posta!
Tunjevina je lep obrok i u vreme kad nije post, a naročito kada postimo.
Paradajz 5 većih komada
Kukuruzno belo brašno 2 kašike
Maslinovo ulje
Limun 1 komad
Ljuta paprika - 1 komad
Beli luk u granulama
Origano
Bosiljak
Šoljica belog vina
So
Biber
Priprema:
Testeninu skuvate prema uputstvu, za to vreme u tiganj sipate maslinovo ulje i iseckan paradajz da se krčka, dodate začine bogato, iseckanu ljutu papriku i sipate pola količine belog vina, kada se paradajz potpuno skuva, izvadite kožice paradajza koje su se odvojile, dodajte vode u smesu i kukuruzno brašno razmućeno u vodi. Ostavite još malo sos da se krčka dok dobije gustinu.
Sjedinite testeninu i sos od paradajza.
Sada je vreme da propržite kozice kako bi dobile lepu boju i da ode višak vode iz njih. Opet u tiganj sipate maslinovo ulje, sačekata da se zagreje, pa ubacite kozice, začinite ih sa istim začinima kao i sos, dodate belo vino i limun preko njih, pa sačekate da vino ispari i da kozice porumene.
Pastu sipajte u tanjire, a kozice dodate po njoj.
Prijatno!
TRIK ZA MLEVENO MESO: Dodajte jedan sastojak u smesu i napravite najukusniji ručak
Mleveno meso postaje neodoljivo sočno uz ovaj sastojak
Da li je surutka zaista lekovita za jetru? Nije svaka podjednako zdrava, caka je u ovome
Surutka otklanja masti koje su prvi „korak“ ka propasti jetre, ali nije svaka jednako zdrava
DžEM OD KAJSIJA: Bez konzervansa, pasterizacije i šećera (VIDEO)
Najsigurnije konzervisana zimnica bez kvarenja
Ovo je najbolji recept za džem od šljiva: Jednostavno i brzo se sprema, a ukus je neverovatan
Pustite da provri nepoklopljeno, povremeno mešajući
Doktor otkrio četiri vrste namirnica koje smanjuju loš holesterol: Ovo je najprostija hrana koju jedu svi Srbi
Visok holesterol može izazvati brojne zdravstvene probleme visokog rizika, kao što su srčani i moždani udar
Komentari(0)