POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.

Sastojci:
Durum testenina-jedno pakovanje
Kuvane kozice 400 g
Možda vas zanima:

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
Možda vas zanima:

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
Možda vas zanima:

SPREMLJENA ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom!
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje, a kako je post u toku, donosimo vam recept za posnu testeninu sa tunjevinom.

POSNI Pilav, brz obrok koji će rado jesti i oni koji ne poste!
Mnogo ljudi posti Veliki post pa vam za danas donosimo recept za brz i ukusan posni obrok, koji će voleti cela porodica.
Paradajz 5 većih komada
Kukuruzno belo brašno 2 kašike
Maslinovo ulje
Limun 1 komad
Ljuta paprika - 1 komad
Beli luk u granulama
Origano
Bosiljak
Šoljica belog vina
So
Biber
Priprema:
Testeninu skuvate prema uputstvu, za to vreme u tiganj sipate maslinovo ulje i iseckan paradajz da se krčka, dodate začine bogato, iseckanu ljutu papriku i sipate pola količine belog vina, kada se paradajz potpuno skuva, izvadite kožice paradajza koje su se odvojile, dodajte vode u smesu i kukuruzno brašno razmućeno u vodi. Ostavite još malo sos da se krčka dok dobije gustinu.
Sjedinite testeninu i sos od paradajza.
Sada je vreme da propržite kozice kako bi dobile lepu boju i da ode višak vode iz njih. Opet u tiganj sipate maslinovo ulje, sačekata da se zagreje, pa ubacite kozice, začinite ih sa istim začinima kao i sos, dodate belo vino i limun preko njih, pa sačekate da vino ispari i da kozice porumene.
Pastu sipajte u tanjire, a kozice dodate po njoj.
Prijatno!

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)