POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo

Lepote Srbije

17:00

Gastronomija 0

Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.

POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Shutterstock

Sastojci:

Durum testenina-jedno pakovanje

Kuvane kozice 400 g

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Paradajz 5 većih komada

Kukuruzno belo brašno 2 kašike

Maslinovo ulje

Limun 1 komad

Ljuta paprika - 1 komad

Beli luk u granulama

Origano

Bosiljak

Šoljica belog vina

So

Biber

Priprema:

Testeninu skuvate prema uputstvu, za to vreme u tiganj sipate maslinovo ulje i iseckan paradajz da se krčka, dodate začine bogato, iseckanu ljutu papriku i sipate pola količine belog vina, kada se paradajz potpuno skuva, izvadite kožice paradajza koje su se odvojile, dodajte vode u smesu i kukuruzno brašno razmućeno u vodi. Ostavite još malo sos da se krčka dok dobije gustinu.

Sjedinite testeninu i sos od paradajza.

Sada je vreme da propržite kozice kako bi dobile lepu boju i da ode višak vode iz njih. Opet u tiganj sipate maslinovo ulje, sačekata da se zagreje, pa ubacite kozice, začinite ih sa istim začinima kao i sos, dodate belo vino i limun preko njih, pa sačekate da vino ispari i da kozice porumene.

Pastu sipajte u tanjire, a kozice dodate po njoj.

Prijatno!

 

 

Komentari(0)

Loading