OBOŽAVAĆETE Posni gulaš od šampinjona, sprema se za čas, a ukus savršenstvo!
Za prijatan post onima koji poste, donosimo recept za odličan posni gulaš od pečuraka, fenomenalnog ukusa.
Sastojci:
500 g šampinjona
400 ml kuvanog paradajza
3 glavice crnog luka
2 lista lovora
1 kašičica suvog biljnog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike
1 kašičica ljute mlevene paprike
100 ml ulja
Priprema:
Na ulju izdinstati sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodati šampinjone isečene na kriške i dinstati dok ne omekšaju uz stalno mešanje. Kada voda skoro ispari, začiniti i sipati kuvani paradajz. Dinstati desetak minuta, uz povremeno mešanje.
Lepo ide kao prilog uz makarone.
Prijatno!
SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?
Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Ovako Mađari prave slatki kupus: Zbog jednog sastojka ukusniji je od našeg - recept zapišite u svesku
Sastojak za ukusan mađarski slatki kupus
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Komentari(0)