OBOŽAVAĆETE Posni gulaš od šampinjona, sprema se za čas, a ukus savršenstvo!

Jelica Jovanović

20:00

Gastronomija 0

Za prijatan post onima koji poste, donosimo recept za odličan posni gulaš od pečuraka, fenomenalnog ukusa.

posni gulaš
Shutterstock

Sastojci:

500 g šampinjona

400 ml kuvanog paradajza

3 glavice crnog luka

2 lista lovora

1 kašičica suvog biljnog začina

1 kašičica slatke mlevene paprike

1 kašičica ljute mlevene paprike

100 ml ulja

Priprema:

Na ulju izdinstati sitno iseckan luk dok ne omekša. Dodati šampinjone isečene na kriške i dinstati dok ne omekšaju uz stalno mešanje. Kada voda skoro ispari, začiniti i sipati kuvani paradajz. Dinstati desetak minuta, uz povremeno mešanje.

Lepo ide kao prilog uz makarone.

Prijatno!

peglana kobasica

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja

Gastronomija

14:00

1 oktobar, 2025

Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Komentari(0)

Loading