Posni gulaš sa šampinjonima Vreme je Vaskršnjeg posta, evo predloga za ručak
Uživaćete u ovom jelu
Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima:
500g šampinjona,
2 glavice crnog luka,
1 šargarepa,
1 čen belog luka,
1 sveža babura paprika (može i zamrznuta),
ulje,
suvi začin,
so i biber,
peršun,
2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
Posni gulaš sa šampinjonima se priprema na sledeći način:
Iseckajte crni luk i papriku.
Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta.
Dodajte suvi začin.
Neka se dinsta 15 minuta.
Dok se luk, paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja.
Ostavite da se krčka.
Šampinjoni će sami pustiti vodu i za 20ak minuta će biti gotovi.
Kad su luk, paprika i šargarepa omekanili, dodajte im beli luk.
Kad se sve skuvalo sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta.
Dok se šampinjoni krčkaju stavite pirinač da se skuva.
Najbolje da vam vri 15 minuta, pa sklonite sa vatre i poklopite, ostavite tako još 15 minuta.
Procedite i operete pirinač, biće rastresit.
Pirinču dodajte malo maslinovog ulja, može i obično, peršunov list i suvog začina pa sve promešajte i servirajte uz posni gulaš.
SRPKINJE SA JUGA OVAKO PRAVE "REZANAC GIBU" Jedna cela kora i nekoliko koraka – želite li brzi ručak ili večeru?
Pogledajte kako se pravi ova majstorska kombinacija, koja će sigurno postati deo vašeg nedeljnog menija.
Starinski specijalitet prste da poližete: Ručak pun mesa i povrća, smazaćete ga sa užitkom, vredi probati
Tradicionalno srpsko jelo koje mnogi obožavaju.
TRIK ZA PRIPREMU NAJUKUSNIJE DŽIGERICE: Tajna je u jednom sastojku koji ubija gorčinu
Otkrijte trik koji uklanja gorčinu i menja ukus – jednostavno, brzo i provereno.
Obogatite trpezu kafanskom belom čorbom: Sprema se očas posla, a ukus i miris osvajaju, vredi probati
Pileća bela čorba na kafanski način je jelo koje vraća sećanja na stara porodična okupljanja i toplinu domaće kuhinje i savršen je uvod u izdašan svečani ručak na slavi.
Proja s kiselim kupusom: Zimski sirotinjski recept koji miriše na ognjište
Nije pita, nije hleb, nije kolač – ali jeste jedno od onih jela koje greje i kada se jede hladno. Proja s kiselim kupusom bila je doručak, večera i užina kad nema mesa, ali ima soli, kukuruza i duše
Komentari(0)