Posni gulaš sa šampinjonima Vreme je Vaskršnjeg posta, evo predloga za ručak

Teodora Tojagić

16:00

Gastronomija 0

Uživaćete u ovom jelu

posni gulaš od šampinjona
Shutterstock

Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima:

500g šampinjona,

2 glavice crnog luka,
1 šargarepa,
1 čen belog luka,
1 sveža babura paprika (može i zamrznuta),
ulje,
suvi začin,
so i biber,
peršun,
2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.

Posni gulaš sa šampinjonima se priprema na sledeći način:

Iseckajte crni luk i papriku.
Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta.
Dodajte suvi začin.
Neka se dinsta 15 minuta.
Dok se luk, paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja.
Ostavite da se krčka.
Šampinjoni će sami pustiti vodu i  za 20ak minuta će biti gotovi.
Kad su luk, paprika i šargarepa omekanili, dodajte im beli luk.
Kad se sve skuvalo  sjedinite sve zajedno  i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta.
Dok se šampinjoni krčkaju stavite pirinač da se skuva.
Najbolje da vam vri 15 minuta, pa sklonite sa vatre i poklopite, ostavite tako još 15 minuta.
Procedite i operete pirinač, biće rastresit.
Pirinču dodajte malo maslinovog ulja, može i obično, peršunov list i suvog začina pa sve promešajte i servirajte uz posni gulaš.

Tagovi:

Komentari(0)

Loading