Posni gulaš sa šampinjonima Vreme je Vaskršnjeg posta, evo predloga za ručak
Uživaćete u ovom jelu

Sastojci za posni gulaš sa šampinjonima:
500g šampinjona,
1 šargarepa,
1 čen belog luka,
1 sveža babura paprika (može i zamrznuta),
ulje,
suvi začin,
so i biber,
peršun,
2 kašike paradajz pelata ili 1dl soka od paradajza.
Posni gulaš sa šampinjonima se priprema na sledeći način:
Iseckajte crni luk i papriku.
Šargarepu narendajte i stavite sve zajedno sa malo ulja i vode da se dinsta.
Dodajte suvi začin.
Neka se dinsta 15 minuta.
Dok se luk, paprika i šargarepa dinstaju u drugu posudu stavite šampinjone isečene na krupnije listiće sa solju i biberom i malo ulja.
Ostavite da se krčka.
Šampinjoni će sami pustiti vodu i za 20ak minuta će biti gotovi.
Kad su luk, paprika i šargarepa omekanili, dodajte im beli luk.
Kad se sve skuvalo sjedinite sve zajedno i dodajte paradajz pa ostavite da prokrčka još 5 minuta.
Dok se šampinjoni krčkaju stavite pirinač da se skuva.
Najbolje da vam vri 15 minuta, pa sklonite sa vatre i poklopite, ostavite tako još 15 minuta.
Procedite i operete pirinač, biće rastresit.
Pirinču dodajte malo maslinovog ulja, može i obično, peršunov list i suvog začina pa sve promešajte i servirajte uz posni gulaš.

POSNE PALAČINKE: Recept za post na vodi
Posne palačinke se mogu filovati džemom, voćem ili posnim kremom po želji.

Ko proba posnu rusku salatu neće se pokajati: Jedan sastojak daje joj poseban šmek, svaki zalogaj je uživanje
Brzo se pravi, a ukus osvaja.

Sremuš salata – prolećni eliksir zdravlja koji čisti organizam
Sremuš, poznat i kao divlji beli luk, jedan je od najmoćnijih prolećnih darova prirode. Ova osvežavajuća salata ne samo da je ukusna, već i pomaže u detoksikaciji organizma.

Kako da krofne budu supermekane, ali ne i masne? 5 saveta zahvaljujući kojima ćete postati majstor za slatko pecivo
Ukoliko vam se dešava da vam krofne budu previše masne i "teške" ili da budu suve i zagore, verovatno pravite neku sitnu grešku koje niste ni svesni.

Recept za originalnu vojvođansku štrudlu s makom
Najmekša i najukusnija štrudla koja miriše na detinjstvo
Komentari(0)