RECEPTI Baklava na tradicionalan način, najbolja i najukusnija, idealna poslastica za dane posta!!
Baklava je svima omiljeni slatkiš, iako se poslednje vreme pojavilo mnogo novih načina za pravljenje, ipak je tradicionalni recept ostao i najbolji. Danas vam ga donosimo.

Sastojci:
1 kilogram tankih kora
500 grama oraha
250 grama prezli
1 kilogram šećera
Pola litre ulja
Malo kisele vode
Priprema:
Svaku koru prvo prelijte uljem koje ste pomešali sa kiselom vodom (u jednoj šolji, malo ulja malo vode). Na treću koru posuti sitno samlevene orahe i prezle.
Tako ređajte u pleh sve dok ne potrošite sav materijal. Iseći baklavu na trouglove ili kocke i stavite da se peče.
Posle oko sat vremena je gotova i tada je izvadite da se ohladi.
Preliv:
U pola litre vode skuvajte jedan kilogram šećera. Potrebno je da uvri polovina vode. Po ukusu možete da dodate i malo limuna.
Preliti pečenu baklavu koja se ohladila vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi i dobro upije pre služenja.
Prijatno!

Užička pita razljevuša bez kora: Najbrži "smuti, pa prospi" recept za sočan doručak ili večeru koji se pamti
Jednostavna za pripremu, slasna i zasitna, ova brza domaća pita je obavezna u svakom porodičnom kuvaru.

Preukusna večera gotova za pola sata: Recept za najbolju carsku pitu koju obožavaju svi od 7 do 77 godina
Ponestalo vam je ideje šta da spremate za večeru? Ovaj "smuti, pa prospi" okupiće čitavu porodicu za stolom.

Najzdravija biljka na svetu: Čisti jetru i štiti srce, od nje se pravi sok posebno lekovit za 1 grupu ljudi
Ova biljka može da leči više bolesti nego što mislite

Omiljeni recept Vesne Čipčić za brzi, starinski ručak: Teletina u kremastom sosu, 1 sastojak joj daje poseban šmek
Otkrivamo recept Vesne Čipčić za teletinu u domaćem sosu.

Da li je sigurno pojesti voće u kojem ste pronašli crva? Mišljenje stručnjaka će vas iznenaditi
Leti vrlo rado posežemo za voćem. Možemo birati između jagoda, malina, šljiva, trešanja, jabuka i breskvi. Međutim, ponekad možemo naići na neprijatno iznenađenje u vidu crva.
Komentari(0)