SUPERBRZI UŠTIPCI SA SIROM: Ovo je TAJNI sastojak koji ih čini izuzetno ukusnim (RECEPT)
Uštipci spadaju u omiljena rešenja za brz doručak posle kog u kući nema praznog stomaka, a uz ovaj recept trebaće vam još manje vremena.

Za pripremu ovih uštipaka ne treba vam kvasac, što znači da nema ni čekanja da testo da naraste. Da bi pecivo bilo još mekanije i sočnije, obavezno dodajte rendani kačkavalj, koji je pravi tajni sastojak i čini ih preukusnim.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1 celo jaje
- 130 ml mleka
- 130 g kačkavalja
- malo soli
- ulje po potrebi
Priprema:
U jednu činiju ubacite suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so, pa to promeštajte.
Napravite rupu u sredini, pa u to razbijte jaje i sipajte malo mleka. Mešajte, pa dodajte i preostalo mleko i napravite gušće testo.
Izrendajte kačkavalj, pa to dodajte u testo i lepo sjedinite.
Nauljenim dlanovima uzimajte malo po malo testa, oblikujte, pa spuštajte kašikom u dobro zagrejano i dublje ulje.
Pržite s obe strane, pa ređajte po papirnom ubrusu da se ocedi višak masnoće. Služite toplo, uz sir, suhomesnato i ajvar.

BAKIN KOLAČ JE POSLASTICA NA KOJOJ SU ODRASTALE MNOGE GENERACIJE NA NAŠIM PROSTORIMA: Evo kako se sprema ovaj zaboravljeni dezert
Bakin kolač je dugi niz godina bio jedna od omiljenih poslastica na našim prostorima.

DA LI JE KASNO?: Evo za koliko dana možete ukiseliti kupus
Kiselom kupusu treba otprilike oko četiri nedelje da bi se ukiselio i bio spreman za konzumiranje.

Starinski recept za padobrance koji se tope u ustima: Spoj hrskave puslice & čokoladnog fila vraća u detinjstvo
Sitni kolači koje je jednostavno napraviti.

Evo kako napraviti turšiju bez sirćeta i šećera: Gorušica vam nikada više neće predstavljati problem
Zaboravite sirće – pravo uživanje u turšiji!

Ovo makedonsko jelo je najviše voleo Karađorđe! Na glasu je od davnina, toliko je dobro da ga je nosio za pojasom
Za papulu se može upotrebiti bilo koja vrsta pasulja, a najbolji je beli.
Komentari(0)