SUPERBRZI UŠTIPCI SA SIROM: Ovo je TAJNI sastojak koji ih čini izuzetno ukusnim (RECEPT)
Uštipci spadaju u omiljena rešenja za brz doručak posle kog u kući nema praznog stomaka, a uz ovaj recept trebaće vam još manje vremena.

Za pripremu ovih uštipaka ne treba vam kvasac, što znači da nema ni čekanja da testo da naraste. Da bi pecivo bilo još mekanije i sočnije, obavezno dodajte rendani kačkavalj, koji je pravi tajni sastojak i čini ih preukusnim.
Sastojci:
- 150 g brašna
- 1,5 kašičica praška za pecivo
- 1 celo jaje
- 130 ml mleka
- 130 g kačkavalja
- malo soli
- ulje po potrebi
Priprema:
U jednu činiju ubacite suve sastojke: brašno, prašak za pecivo i so, pa to promeštajte.
Napravite rupu u sredini, pa u to razbijte jaje i sipajte malo mleka. Mešajte, pa dodajte i preostalo mleko i napravite gušće testo.
Izrendajte kačkavalj, pa to dodajte u testo i lepo sjedinite.
Nauljenim dlanovima uzimajte malo po malo testa, oblikujte, pa spuštajte kašikom u dobro zagrejano i dublje ulje.
Pržite s obe strane, pa ređajte po papirnom ubrusu da se ocedi višak masnoće. Služite toplo, uz sir, suhomesnato i ajvar.

Najukusnija starinska poslastica: Kolač sa šljivama i tajnim sastojkom - recept vraća u detinjstvo
Kolač sa šljivama i cimetom je najukusnija poslastica

Lekovito bilje u siru, mudrost u ukusu: Zanat sa obronaka Srbije
U srpskim krajevima, gde se pašnjaci spajaju s planinskim vetrovima i šumama punim lekovitog bilja, nastaju sirevi koji u sebi nose više od ukusa — oni nose duh predela. Dodavanje aromatičnog i lekovitog bilja u sir nije nova praksa, već povratak starim znanjima, gde se miris i zdravlje susreću u svakom zalogaju.

Da li biste danas jeli ovu hranu od koje nam je nekada išla "voda na usta"? Nema ko je nije voleo u Jugoslaviji
Možda vam ova hrana sada nije privlačna, ali nema ko je nije jeo u "zlatno doba" Jugoslavije

Ovo jelo je proglašeno za najbolje iz Srbije: Majstor otkrio tajnu recepta koja ne postoji na internetu
Čuvene mantije deo su specifične kuhinje i iako se prave i u drugim područjima nigde nemaju takav ukus kao u Novom Pazaru

Kuvani paradajz s belim lukom i peršunom: Letnje jelo koje su spremale naše bake
Lagan, osvežavajuć i neodoljivo mirisan, kuvani paradajz s belim lukom i peršunom nekada je bio nezaobilazno jelo u letnjim danima širom Srbije. Danas se retko priprema, ali svaki zalogaj vraća u vreme kada se znalo šta je dobar ručak po vrelom danu.
Komentari(0)