SLATKA PITA OD STAROG HLEBA I JEDNOG SASTOJKA JE NEŠTO NAJUKUSNIJE: Stara poslastica vraća u detinjstvo
Slatka pita sa orasima je stara poslastica i iskusne domaćice znaju o čemu je reč
Naše bake znaju da naprave najkusnije torte, kolače, a i naravno pite.
One znaju da stari hleb ne treba bacati i da ga treba iskoristiti na najbolji mogući način.
Osim što od njega možete napraviti vrhunski doručak, tako one prave i slatku pitu sa orasima
Možda vas zanima:
Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.
Ova poslastica idealna je za dane posta: Pravi se baš lako, a nije ni skupa - idealna za celu porodicu
Evo kako da je pripremite očas posla.
Možda vas zanima:
Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.
Ova poslastica idealna je za dane posta: Pravi se baš lako, a nije ni skupa - idealna za celu porodicu
Evo kako da je pripremite očas posla.
Možda vas zanima:
Šumadijska slatka pita sa kvasom: Zaboravljeni recept koji se pravio samo kad se rodi muško dete
Nekada je postojala pita koja se nije pravila iz gladi, već iz radosti – slatka, bogata i simbolična, pripremana samo u najradosnijim trenucima života.
Ova poslastica idealna je za dane posta: Pravi se baš lako, a nije ni skupa - idealna za celu porodicu
Evo kako da je pripremite očas posla.
Taj recept za slatku pitu će vas vratiti u detinjstvo i onaj miris koji se širi po kući dok rerna radi.
Potrebni sastojci za slatku pitu sa orasima:
500 g starog hleba
300 ml mleka
100 g suvog grožđa
100 g seckanih oraha
200 ml slatke pavlake
3 jaja
5 kašika šećera
1 kesica cimeta
Priprema:
Stari hleb isecite na kriške. Potom pomešajte orahe, suvo grožđe, cimet i šećer. Jedan red kriški hleba poređajte u pleh, prelijte sa pola količine mleka i rasporeditee pola mešavine od oraha i suvog grožđa. Zatim ponovo stavite sloj hleba, prelijte ostatkom mleka, i poređajte preostalim orasime i grožđem.
Potrebno je da ostavite kolač da odstoji oko 20 minuta, kako bi hleb upio mleko. Dobro umitite jedno jaje i spojite sa slatkom pavlakom, te prelite slatku pitu. Peče se oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se odozo zapeče, poslastica je gotova.
Testo se ne diže? Ubacite ovu „magičnu“ stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta!
Testo se ne diže onako kako ste planirali? Ubacite ovu stvar u kvasac i gledajte kako raste kao ludo za samo 5 minuta. Trik koji uvek uspeva!
Srpska baka otkrila nikad brži recept za omiljeni kolač: Penasti užitak iz rerne koji topi svako srce!
Pečen kolač po želji obilno pospite prah šećerom koji ste zamirisali vanilom.
Da li imate 20 minuta? To je više nego dovoljno za najukusniju pitu sa mesom koju ćete ikad probati
Napravite ovu brzu i ukusna pitu sa mesom koja u trenu nestaje sa tanjira!
Kao iz poslastičarnice: Krempita za koju će vam svi tražiti recept, tajna je u ukusnom filu, topi se u ustima
Spremite krempitu kojoj niko neće odoleti.
POSNA POGAČA ZA SVETOG NIKOLU: Recept za mekano i ukusno testo
Bez pogače ne može da se zamisli slavska trpeza
Komentari(0)