SLATKA PITA OD STAROG HLEBA I JEDNOG SASTOJKA JE NEŠTO NAJUKUSNIJE: Stara poslastica vraća u detinjstvo
Slatka pita sa orasima je stara poslastica i iskusne domaćice znaju o čemu je reč

Naše bake znaju da naprave najkusnije torte, kolače, a i naravno pite.
One znaju da stari hleb ne treba bacati i da ga treba iskoristiti na najbolji mogući način.
Osim što od njega možete napraviti vrhunski doručak, tako one prave i slatku pitu sa orasima
Taj recept za slatku pitu će vas vratiti u detinjstvo i onaj miris koji se širi po kući dok rerna radi.
Potrebni sastojci za slatku pitu sa orasima:
500 g starog hleba
300 ml mleka
100 g suvog grožđa
100 g seckanih oraha
200 ml slatke pavlake
3 jaja
5 kašika šećera
1 kesica cimeta
Priprema:
Stari hleb isecite na kriške. Potom pomešajte orahe, suvo grožđe, cimet i šećer. Jedan red kriški hleba poređajte u pleh, prelijte sa pola količine mleka i rasporeditee pola mešavine od oraha i suvog grožđa. Zatim ponovo stavite sloj hleba, prelijte ostatkom mleka, i poređajte preostalim orasime i grožđem.
Potrebno je da ostavite kolač da odstoji oko 20 minuta, kako bi hleb upio mleko. Dobro umitite jedno jaje i spojite sa slatkom pavlakom, te prelite slatku pitu. Peče se oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se odozo zapeče, poslastica je gotova.

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.

RECEPT ZA PUNJENE PILEĆE ŠNICLE: Idealne su kao glavni obrok, a najbolje se slažu uz kremasti pire krompir i svežu salatu (VIDEO)
Pripremite sočne i neodoljive punjene pileće šnicle koje će vas osvojiti na prvi zalogaj!

TRADICIONALNA SPASOVDANSKA CICVARA: Recept koji se prenosi s kolena na koleno
Ovaj recept se ne zapisuje, nego pamti

Ove kiflice ostaju mekane čak 5 dana: Evo šta treba da stavite u testo kako bi ostale sočne dugo, dugo vremena
Gotove pospite šećerom u prahu

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
Uprkos tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
Komentari(0)