SLATKA PITA OD STAROG HLEBA I JEDNOG SASTOJKA JE NEŠTO NAJUKUSNIJE: Stara poslastica vraća u detinjstvo
Slatka pita sa orasima je stara poslastica i iskusne domaćice znaju o čemu je reč
Naše bake znaju da naprave najkusnije torte, kolače, a i naravno pite.
One znaju da stari hleb ne treba bacati i da ga treba iskoristiti na najbolji mogući način.
Osim što od njega možete napraviti vrhunski doručak, tako one prave i slatku pitu sa orasima
Taj recept za slatku pitu će vas vratiti u detinjstvo i onaj miris koji se širi po kući dok rerna radi.
Potrebni sastojci za slatku pitu sa orasima:
500 g starog hleba
300 ml mleka
100 g suvog grožđa
100 g seckanih oraha
200 ml slatke pavlake
3 jaja
5 kašika šećera
1 kesica cimeta
Priprema:
Stari hleb isecite na kriške. Potom pomešajte orahe, suvo grožđe, cimet i šećer. Jedan red kriški hleba poređajte u pleh, prelijte sa pola količine mleka i rasporeditee pola mešavine od oraha i suvog grožđa. Zatim ponovo stavite sloj hleba, prelijte ostatkom mleka, i poređajte preostalim orasime i grožđem.
Potrebno je da ostavite kolač da odstoji oko 20 minuta, kako bi hleb upio mleko. Dobro umitite jedno jaje i spojite sa slatkom pavlakom, te prelite slatku pitu. Peče se oko pola sata u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Kada se odozo zapeče, poslastica je gotova.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)