BOSANSKA PITA KLJUKUŠA: Nema sočnijeg doručka od ovog, a gotov je za tren oka
Bosanska pita kljukuša veoma je ukusna i mekana, a idealan je izbor za doručak.

Način pripreme je veoma jednostavan, te ne sumnjamo da ćete je često praviti.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 100 g brašna
- 200 g pavlake
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Oguliti krompir, pa ga narendati na srednje rende (da bude kao za musaku). Izrendani krompir posoliti, pa ostaviti da se ocedi. Za to vreme, iseći crni luk na kockice. U dubljoj posudi umutiti jaja sa pavlakom, pa dodati oceđeni krompir, luk i brašno. Sve sastojke dobro promešati i dodati začine. Podmazati pleh ili tepsiju, pa nasuti smesu i staviti u rernu na 180 do 200 stepeni i peći oko pola sata. Kljukuša je pečena kada dobije ravnomerno braonkastu boju sa svih strana. Ostavite je malo da se ohladi a potom je isecite u željenom obliku.

LJUTENICA KAO STVORENA ZA OVU ZIMU! Uz nju ćete sve lakše podneti, recept oko kojeg će se otimati
Ovaj recept vam garantuje hrskavost tokom cele zime.

Domaćinska proja spremna očas posla: Ovaj sastojak daje joj poseban šmek, recept će vam tražiti baš svi
Uz šolju od 200 ml lako ćete odmeriti sve sastojke.

RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
Evo kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške

Kako se pravi peglana kobasica: receptura i tradicija pirotskog kraja
Peglana kobasica potiče iz Pirota i okolnih sela, a vekovima je bila način da se meso sačuva tokom zime bez zamrzivača i aditiva. Nastala je u stočarskom kraju gde se cenilo da hrana bude prirodna, snažna i dugotrajna. Danas je ovaj specijalitet postao zaštićena oznaka geografskog porekla i ponos pirotskog kraja.

Recept za prelivenu punjenu papriku: Iz bakine kuhinje stiže specijalitet kojem nećete odoleti, u ovome je caka
Prava domaća, tradicionalna kuhinja, idealna za porodični ručak.
Komentari(0)