BOSANSKA PITA KLJUKUŠA: Nema sočnijeg doručka od ovog, a gotov je za tren oka
Bosanska pita kljukuša veoma je ukusna i mekana, a idealan je izbor za doručak.
Način pripreme je veoma jednostavan, te ne sumnjamo da ćete je često praviti.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 100 g brašna
- 200 g pavlake
- 3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- so
- biber
- ulje
Priprema:
Oguliti krompir, pa ga narendati na srednje rende (da bude kao za musaku). Izrendani krompir posoliti, pa ostaviti da se ocedi. Za to vreme, iseći crni luk na kockice. U dubljoj posudi umutiti jaja sa pavlakom, pa dodati oceđeni krompir, luk i brašno. Sve sastojke dobro promešati i dodati začine. Podmazati pleh ili tepsiju, pa nasuti smesu i staviti u rernu na 180 do 200 stepeni i peći oko pola sata. Kljukuša je pečena kada dobije ravnomerno braonkastu boju sa svih strana. Ostavite je malo da se ohladi a potom je isecite u željenom obliku.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Komentari(0)