MONASI GA PRAVE NA OVAJ NAČIN Recept za preukusan kolač sa suvim voćem koji se služi na Badnji dan
Obavezno se jede u vreme Božićnog posta, a vama će dobro doći da ga napravite ili za Badnji dan ili ovih dana.
Mnogi se polako pripremaju za Badnji dan i Božić, pa tako već smišljaju šta će da spremaju od specijaliteta.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Možda vas zanima:
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
Možda vas zanima:
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
DOMAĐI ĐEVREK: Doručak po svačijem ukusu
Ako vam ponestane ideja šta spremiti za doručak
6. januara je prebranac glavno jelo, ali i svetogorska sarma koja kida koliko je dobra i nijedna joj nije ravna.
Svetogorski monasi prave najukusniji kolač sa suvim voćem čiji ukus je toliko dobar da mu čokolada nije nin potrebna.
Obavezno se jede u vreme Božićnog posta, a vama će dobro doći da ga napravite ili za Badnji dan ili ovih dana.
Sastojci za svetogorski kolač sa suvim voćem po receptu iz manastira je ispred vas:
- malo suvih banana
- 15 kašika džema od šljiva
- malo suvih kajsija
- 15 kašika šećera
- malo suvog grožđa
- 3 ravne kašičice cimeta
- 1 šaka lešnika
- 1 limun
- 300 ml mlake vode
- 1,5 pomorandža
- 550 g brašna
- 2 kašike praška za pecivo
Tu je i detaljna priprema:
Suvo voće (suve kajsije, suvo grožđe, suve banane) potopite u vodu. Ostavite 10 minuta da odstoji, pa procedite i iseckajte. Orahe isto iseckajte, a koru limuna izrendajte, dok pomorandžu iscedite.
Šerpu stavite džem, pa dodajte šećer i promešajte. Zatim sipajte vodu, pa dodajte koru limun, sok od pomorandže, lešnike i suvo voće, kao i cimet.
Sve lepo sjedinite, pa postepeno dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivom i opet promešajte.
Smesu za posni kolač sa suvim voćem i lešnicima sipajte u kalup obložen pek papirom.
Pecite posni kolač u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Gotov kolač premažite džemom i prelijte istopljenom čokoladom.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)