Recept za KROASAN POGAČU: Idealna ako ste u žurbi
Pogače mogu da se spreme na mnogo načina
Potrebno je:
30 g kvasca svežeg
1 kašičica šećera
50 ml ulja
200 ml jogurta
100 ml mleka
2 jaja
1 žumance
700 g brašna
soli
mala kockica maslaca
Priprema:
Možda vas zanima:

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
Možda vas zanima:

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
Možda vas zanima:

SLAVSKA POGAČA ZA SVETOG JOVANA! Kolač koji će zaseniti celu trpezu (RECEPT)
Sveti Jovan se bliži, a domaćice širom Srbije već razmišljaju o tome kako da njihova slava bude savršena.

SLATKA POGAČA PRELIVENA MLEKOM: Zlatna korica, a mekana kao duša (VIDEO)
Nekada su testo mesile samo vešte domaćice, ali danas postoje recepti koji vam dosta olakšavaju pripremu. Od testa možete da pravite hleb, pogače, peciva...
Izmrviti kvasac, dodati mlaku vodu i šećer i ostaviti da nadođe. U vanglu izmutiti jaja, dodati kvasac, ulje, mleko, jogurt, brašno i so. Zamesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta na toplom. Razviti na pobrašnjivom stolu i ostaviti manji deo, a ostali deo, veći, razviti okruglo. Premazati tanko maslacem i seći na trouglove - 16 trouglova. Svaki uviti u kiflicu tako da jedna strana bude ravna.
Pleh obložiti pek papirom, pa kifle obložiti u krug tepsije, tako da ravni deo dođe do ivice. Na sredinu staviti krug i ukrstiti ga trakama ili mrežicom pomoću valjka.
Ostaviti pokrivenu da odmara 15 minuta pa premazati žumancetom i sa malo mleka. Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta. Prijatno!

Oduvali smo prašinu sa starog kuvara i pronašli pravi recept za gomboce sa šljivama: Bakin trik da vam uspeju iz prve
Ako ih nikada niste pravili ili su prethodni pokušaji bili piši propalo nemate razloga za brigu, jer je ovo recept koji jednostavno svima uspeva

Kolač koji donosi sreću na trpezu - kako se pravi sremački kuglof
Poreklom iz srednje Evrope, kuglof je preko Austrougarske stigao u Srem i zauvek ostao u vojvođanskim kuhinjama. Danas je to kolač koji čuva duh prošlih vremena, ali i dalje pronalazi svoje mesto na savremenim trpezama.

Pravi se od samo 4 sastojka i očas posla: Starinski isproban recept za slatko od belog grožđa
Za ovaj specijalitet mnogi kažu da je zlato u teglici, a savršeno je uz prvu jutranju kaficu

Recept za slatko od šumskih jagoda – dragocen desert za posebne goste
Pripremano u malim količinama i služeno samo odabranim gostima, ovo slatko i danas nosi miris tradicije i dragocene šumske voćke.

STARE BUGARKE PRAVE NAJUKUSNIJI KOH: Sočan i vazdušast - recept koji sve generacije zapisuju
Stare Bugarke prave najukusniji koh koji je sočan i vazdušast, a recept zapisuju sve generacije
Komentari(0)