Recept za KROASAN POGAČU: Idealna ako ste u žurbi
Pogače mogu da se spreme na mnogo načina
Potrebno je:
30 g kvasca svežeg
50 ml ulja
200 ml jogurta
100 ml mleka
2 jaja
1 žumance
700 g brašna
soli
mala kockica maslaca
Priprema:
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Možda vas zanima:
RECEPT ZA NAJBOLJI USKRŠNJI KOLAČ: Vazdušast i mekan, a svi će misliti da ste ga kupili koliko je lep
Oduševiće vas recept za najlepši Uskršnji kolač koji se lako pravi i uspeva iz prve i početnicima.
NARODNO VEROVANJE KOJE TRAJE VEKOVIMA: Dodajte jednu biljku u slavski kolač i pratiće vas sreća cele godine (RECEPT)
Bosiljak kao sastojak se posebno ističe u narodnoj tradiciji, jer se smatra da ukoliko ga stavite u slavski kolač, vaš dom će pratiti sreća tokom cele godine.
Izmrviti kvasac, dodati mlaku vodu i šećer i ostaviti da nadođe. U vanglu izmutiti jaja, dodati kvasac, ulje, mleko, jogurt, brašno i so. Zamesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta na toplom. Razviti na pobrašnjivom stolu i ostaviti manji deo, a ostali deo, veći, razviti okruglo. Premazati tanko maslacem i seći na trouglove - 16 trouglova. Svaki uviti u kiflicu tako da jedna strana bude ravna.
Pleh obložiti pek papirom, pa kifle obložiti u krug tepsije, tako da ravni deo dođe do ivice. Na sredinu staviti krug i ukrstiti ga trakama ili mrežicom pomoću valjka.
Ostaviti pokrivenu da odmara 15 minuta pa premazati žumancetom i sa malo mleka. Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta. Prijatno!
DRUGAČIJE Napravite ručak za celu porodicu - punjeni crni luk
Neobično je i sigurno je da niste pravili.
Jelo koje će vas oduševiti: Starinski recept za kraljicu pita, nećete se pokajati ako probate čuveni propeć
Jug Srbije i dalje čuva duh starih gastronomskih pikanterija, a ovo je jedna koja opstaje vekovima
KO MOŽE DA JOJ ODOLI? Dobro poznata pita od BUNDEVE po bakinom receptu
Od slatkog najslađe.
Omiljeno jelo po receptu naših baka: Generacije odrasle na ovom jelu, a vama je ovo odlična ideja za ukusan ručak
Ovaj recept po tradiciji naših baka pruža ne samo nutritivno bogat obrok, već i ukus koji vraća u detinjstvo
Komentari(0)