MEDENO SRCE BEZ JAJA I MLEKA NA "ŠOLJE": Najlepša posna verzija - kolač koji pamte sve generacije
Medeno srce bez mleka i jaja na "šolje" po najlepšoj posnoj verziji je kolač koji pamte sve generacije

Kada odemo u prodavnicu po slatkiše prvo na šta pomislimo jeste čokolada, jafa, a naravno i medeno srce.
Medeno srce domaćice prave i same, jer je to kolač na kojem su generacije odrasle, a toliko prost da prostiji ne postoji.
Počeo je Božićni post, a vi kada spremate najukusniju posnu sarmu sa orasima dobro razmislite da napravite i medeno srce bez jaja i mleka na "šolje".
Ukus je kao da je u pitanju mrsna verzija.
Tu je recept, a i sastojci:
200 g oraha
250 ml kisele vode
malo ulja
1 šolja šećera
100 g crne čokolade
1 šolja ulja
3 kašike džema
1 kašičica sode bikarbone
2 šolje brašna
malo rendane crne čokolade
1 kašičica cimeta
Evo je i priprema:
U vangli izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu.
Zatim dodajte brašno, pa kada dobro umutite, ne zaboravite džem.
Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne).
Vruć kolač bogato premažite džemom, pospite orahe, pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja.
Ostavite da se ohladi.

Ovako Makedonci prave punjene paprike: Razlikuju se od naših, ali su prste da poližete, obavezno probajte recept
Spremite najmilijima ručak kojem neće odoleti.

PRAVO OSVEŽENJE ZA LETNJE DANE: Isprobajte recept za supu od paradajza i lubenice
Ovaj recept će vas naprosto oboriti s nogu!


Banatske savijačice ili gibančice po receptu naših baka
Testo je zaštitni znak banatske kuhinje, a savijačice su sigurno pri vrhu te liste, odmah posle krofni, štrudli i pogačica sa čvarcima.

Krmenadle u neodoljivom saftu: Bakin recept zlata vredan, nećete znati kad vam je dosta
Ovaj recept će pretvoriti obične krmenadle u pravu gozbu za celu porodicu sa iznenađujuće malo truda.
Komentari(0)