MEDENO SRCE BEZ JAJA I MLEKA NA "ŠOLJE": Najlepša posna verzija - kolač koji pamte sve generacije
Medeno srce bez mleka i jaja na "šolje" po najlepšoj posnoj verziji je kolač koji pamte sve generacije
![MEDENO SRCE BEZ JAJA I MLEKA NA "ŠOLJE": Najlepša posna verzija - kolač koji pamte sve generacije](/data/images/2022-03-20/23534_screenshot-15_f.png?timestamp=1701385200)
Kada odemo u prodavnicu po slatkiše prvo na šta pomislimo jeste čokolada, jafa, a naravno i medeno srce.
Medeno srce domaćice prave i same, jer je to kolač na kojem su generacije odrasle, a toliko prost da prostiji ne postoji.
Počeo je Božićni post, a vi kada spremate najukusniju posnu sarmu sa orasima dobro razmislite da napravite i medeno srce bez jaja i mleka na "šolje".
Ukus je kao da je u pitanju mrsna verzija.
Tu je recept, a i sastojci:
200 g oraha
250 ml kisele vode
malo ulja
1 šolja šećera
100 g crne čokolade
1 šolja ulja
3 kašike džema
1 kašičica sode bikarbone
2 šolje brašna
malo rendane crne čokolade
1 kašičica cimeta
Evo je i priprema:
U vangli izmešajte šećer, kiselu vodu, sodu bikarbonu, ulje, cimet i rendanu čokoladu.
Zatim dodajte brašno, pa kada dobro umutite, ne zaboravite džem.
Kada se napravi glatka smesa izlijte je u pleh i pecite na 200 stepeni oko 25 minuta (zavisi od rerne).
Vruć kolač bogato premažite džemom, pospite orahe, pa preko izlijte glazuru od rastopljene čokolade i ulja.
Ostavite da se ohladi.
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)