RECEPT ZA UNIVERZALNO TESTO KOJE NARASTA U ROKU OD 15 MINUTA: Idealno za sve vrste pita, pica, kiflica ili kolača
Drage domaćice, ukoliko ste u potrazi za najboljim testom za nedeljne đakonije, na pravom ste mestu.
Proveren recept za najbolje testo koje uvek uspeva. Jednostavno se priprema a od njega možete da napravite dosta različitih jela.
Potrebno je:
- 600 grama brašna;
- 300 ml vode;
- 200 g maslaca ili margarina;
- 1 jaje;
- 1 kašika sirćeta;
- pola kašike soli.
Priprema: Brašno prosejati. U posebnoj činiji pomešati vodu, sirće, so i jaje. Dobro izmešati. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Testo mora biti elastično i takvo da se ne lepi za ruke.
Stavite testo na sto posut brašnom i podelite ga na dva dela. Prvi deo razvaljajte što je moguće tanje, na oko 3 milimetra debljine.
Margarin, takođe podelite na dva dela. Prvo testo premažite sa polovinom margarina.
Zatim isto uradite sa drugim testom pa ga preklopite preko prvog dela testa. Uvaljajte testo u rolat. Zatim rolat savijte u oblik puža. Puž od testa stavite u kesu i ostavite u frižider na 15 minuta, a može i duže.
Kada testo izvadite iz frižidera, ponovo ga razvijte pa složite u oblik pravougaonika. Od dobijenog testa pravite željena peciva.
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
Komentari(0)