RECEPT ZA UNIVERZALNO TESTO KOJE NARASTA U ROKU OD 15 MINUTA: Idealno za sve vrste pita, pica, kiflica ili kolača
Drage domaćice, ukoliko ste u potrazi za najboljim testom za nedeljne đakonije, na pravom ste mestu.

Proveren recept za najbolje testo koje uvek uspeva. Jednostavno se priprema a od njega možete da napravite dosta različitih jela.
Potrebno je:
- 600 grama brašna;
- 300 ml vode;
- 200 g maslaca ili margarina;
- 1 jaje;
- 1 kašika sirćeta;
- pola kašike soli.
Priprema: Brašno prosejati. U posebnoj činiji pomešati vodu, sirće, so i jaje. Dobro izmešati. Zatim dodajte brašno i umesite testo. Testo mora biti elastično i takvo da se ne lepi za ruke.
Stavite testo na sto posut brašnom i podelite ga na dva dela. Prvi deo razvaljajte što je moguće tanje, na oko 3 milimetra debljine.
Margarin, takođe podelite na dva dela. Prvo testo premažite sa polovinom margarina.
Zatim isto uradite sa drugim testom pa ga preklopite preko prvog dela testa. Uvaljajte testo u rolat. Zatim rolat savijte u oblik puža. Puž od testa stavite u kesu i ostavite u frižider na 15 minuta, a može i duže.
Kada testo izvadite iz frižidera, ponovo ga razvijte pa složite u oblik pravougaonika. Od dobijenog testa pravite željena peciva.

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)