Kosovski zeljanik ili izlivena pita - zdrava, rustična i puna fila
Ukoliko ste pravili kosovsku fliju, probajte sada da napravite i zeljanik po tradicionalnom receptu:
Sastojci:
- 500-550gr. brašna
- 1 kašičica soli
- 300 ml. vode
- Za premazivanje kora:
- 200gr. putera
- 100ml. ulja
- Možete koristiti i domaću svinjsku mast.
Fil:
- 400gr spanaća
- 300gr. mladog crnog luka
- 300-400gr. sira
Priprema:
Možda vas zanima:
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Možda vas zanima:
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Možda vas zanima:
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNI UŠTIPCI OD SAMO 3 SASTOJKA: Ne upijaju ulje, prave se očas posla, a mogu biti i slani i slatki doručak
Ukoliko više ne znate šta da pravite za doručak u toku posta, naš predlog su starinski uštipci od 3 sastojka
Od brašna, soli i vode umesite tri jufkice. Ostavite ih oko pola sata u frižider da "odmore". Zatim iz pomoću oklagije razvaljajte i premažite rastopljenim puterom. Presavijte i ostavite opet da odmore oko 10ak minuta.
Napravite fil tako što ćete svež spanać iseckati, u njega dodati sitno seckan mladi luk. Posolite, a onda rukama izgnječite zelje i luk. Dodajte sir u ovu kombinaciju i sve izmešajte.
U veliki četvrtasti pleh stavite prvu koru koju ste razvili na odgovarajuću veličinu. Preko nje stavite fil, pa drugu koru, pa fil, pa treću koru. Umotajte krajeve. Zasecite pitu i premažite je preostalim puterom. Pecite pola sata na temperaturi od oko 200 stepeni Celzijusa.
ŠNICLE OD TIKVICA: Unesite potrebne vitamine i minerali i uživajte u preukusnom obroku (RECEPT/VIDEO)
Tikvice su izvanredan izvor vitamina C, magnezijuma, vitamina A, kalijuma, vlakana, fosfora, bakra i vitamina B2
POSNA PROJA OD SAMO 4 SASTOJKA: Domaća, a najlepša - starinski recept koji se prenosi sa kolena na koleno
Domaća posna proja od četiri sastojka je najlepša, a recept se prenosi sa kolena na koleno
ZRNO PUNO ZDRAVLjA Kako da pravite PŠENIČNE KLICE i za šta su sve dobre
Pšenične klice su izuzetno zdrave i nutritivno bogate namirnice koje se dobijaju klijanjem pšeničnih zrna.
POSNA PASTA SA KOZICAMA Dašak mediterana u iščekivanju Vaskrsa, brzo a preukusno jelo
Ova pasta je prelepo i jednostavno jelo, idealno za dane posta, miriše na leto i more.
POSNA A SAVRŠENA Štrudla sa jabukama koju ćete brzo spremiti i svi će tražiti još, toliko je slasna!
Strasna nedelja posta je u toku, svi vernici su posvećeni molitvama, zajedništvu i opraštanju. Dok post traje deca pa i odrasli požele da se zaslade.
Komentari(0)