STARINSKA ŠTRUDLA SA MAKOM GOTOVA ZA 15 MINUTA: Najsočnija poslastica - ukus kakav pamtimo iz detinjstva
Starinska štrudla sa makom se sprema za 15 minuta, a ukus najsočnije poslastice pamtimo iz detinjstva
Svi pamtimo stare kolače iz detinjstva i često poželimo da nam ih majke i bake naprave.
To su uglavnom jednostavne poslastice koje ne oduzimaju mnogo vremena, a uvek ispadnu najbolje.
Sada kada je stigla jesen i hladno vreme, vreme je da ih spremite svojim najmilijima.
Deca nikada neće odbiti kolač sa višnjama jer se to podrazumeva na selu, ali isto tako i sočna štrudla.
Sada je pred vama štrudla sa makom kojoj nijedna ne može da parira.
Lako se sprema, a još lakše nestane sa tacne.
Recept ide po sledećim sastojcima:
3 jaja
350-400 g maka
2 čaše jogurta
700 g kora za pitu
3 čaše šećera (neka vam mera bude čaša od jogurta)
strugana kora limuna
dve i po čaše griza
2 pakovanja vanil šećera
1 čaša ulja
1 pakovanje praška za pecivo
Ispred vas je priprema:
Umutiti 3 belanca sa 3 čase šećera, dodati 3 žumanca, griz, ulje, jogurt, prašak za pecivo, vanil šećer i koru od limuna. Podeliti kore na 4 dela tako da dobijete 4 štrudle.
Svaku koru premazati ovim filom, pa na zadnju premazanu koru staviti fil od maka. Urolati. Postupak ponoviti sa sva četiri dela kora. Dobićete 4 štrudle.
Pre pečenja premazati štrudle preostalim filom (testom) i staviti da se zapeče jos 5 - 10 min.
Mak pre nanošenja popariti sa malo vrelog mleka u kome je otopljen šećer i vanil šećer.
Štrudle peći na 200 stepeni oko 30 do 40 minuta.
Štrudlu možete filovati i jabukama, ali i orasima.
Prijatno!
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)