ISKUSNE DOMAĆICE PRAVE NAJUKUSNIJU POSNU GUŽVANU BAKLAVU: Trik je u 2 sastojka - njihov recept nema konkurenciju
Iskusne domaćice prave najukusniju posnu gužvanu baklavu uz trik od dva sastojka, a njihovom receptu nema konkurencije

Kada kažemo post mnogima odmah na pamet padnu slatkiši koji bi mogli da se naprave, a da budu u rangu sa mrsnim.
Slane posne pite su jako ukusne, još ako ih pravite sa pečurkama to je pun pogodak.
Kako nam se sve više bliži Božićni post značiće vam jedna poslastica koja kida koliko je dobra, a inače je domaćice redovno prave.
U pitanju je posna gužvana baklava iskusnih domaćica koja svojom sočnošću i slatkoćom mami da je spremite što pre.
Recept ide po sledećim sastojcima:
sok od pola limuna
tanke kore za baklavu
2 vanil šećera
pečeni lešnik
400ml vode
gazirana voda
500g šećera
ulje
posni margarin
Ispred vas je sada priprema:
Kore urolajte i isecite na 3 dela. Računajte da od 2 kore možete da napravite 3 baklave. Za jednu baklavu trebaju vam dve isečene kore.
Premažite ih uljem I gaziranom vodom i složite jednu preko druge.
Po sredini stavite lešnik i blago izgužvajte.
Sud za pečenje premažite puterom ili posnim margarinom ako postite.
Složite pripremljene baklave, a onda i njih premažite istopljenim margarinom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 30-35 minuta ili zavisno od vaše rerne, dok ne porumene.
Ostavite da se ohlade.U sud sipajte vodu, šećer i vanilin šećer.
Promešajte i stavite da se kuva, a kada provri kuvajte još oko 5-6 minuta.
Dodajte sok od limuna i sklonite sa vatre.
Možete preliti hladnu baklavu vrućim prelivom ili vruću baklavu hladnim prelivom, izbor je vaš.
Kod mene je bilo hladna baklava – vruć preliv.
Ostavite par sati da se baklava ohladi i upije preliv.

Najukusnije punjene paprike na starinski način: Domaćice, ovaj recept morate da zapišete - bolji ne postoji
Ovo tradicionalno jelo se najčešće pravi od osnovnih sastojaka

5 proverenih i ukusnih recepata za džemove koji se najčešće prave u maju: Sa rumom i višnjama vole odrasli, a od jagoda je omiljeni deci
Maj je idealno vreme za pripremu domaćih džemova jer počinje sezona sočnog, zrelog voća, posebno jagoda

TAJNI SASTOJAK ZA PALAČINKE: Dodajte jednu stvar u testo i one će biti mekane i neće se lepiti za tiganj
Palačinke su omiljeni doručak i u slatkoj i u slanoj varijanti i ne postoji osoba koja ih nije pravila ili bar pokušala.

Najsočnija punjena pita koja se topi pod nepcima: Stare domaćice znaju šta valja, ukusan obrok spreman za 20 minuta
Donosimo vam najbolji recept za punjenu pitu koja se sprema očas posla.

MAKEDONCI SAMO OVAKO PRAVE PRŽENICE: Hleb potapaju u OVO zato su MEKŠE od NAŠIH, recept kakav NISTE VIDELI
Makedonski recept za prženice napravite deci za doručak
Komentari(0)