DORUČAK KOJEM NIKO NE MOŽE DA ODOLI Napravite tradicionalnu proju uz jedan sastojak i oduševite se magijom ukusa
Nema greške sa ovim receptom.

Ovo je ideja za zdrav i preukusan doručak kome niko neće odoleti:
Potrebno je:
Možda vas zanima:

“Vrtić” od kiselog mleka i kukuruza: Starinsko zapečeno jelo iz Šumadije koje greje i kad se jede hladno
U selima Šumadije nekada se za večeru služio vrtić – jednostavno zapečeno jelo od kukuruznog brašna, kiselog mleka i domaćeg sira. Pripremano bez jaja i kvasca, jelo se toplo uz mladi luk ili hladno za doručak.

RECEPT KOJI PROVERENO USPEVA: Napravite proju čiji će vas ukus oduševiti (VIDEO)
Proja po posebnoj recepturi
- 200 gr sira
- 150 ml mleka
- 30 ml ulja
- 100 gr rendanog kačkavalja
- 120 gr griza
- 150 gr kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- soli
Priprema:
Umutiti jaja zicom, dodati kukuruzno brasno i griz sa praškom za pecivo. Dodati sir i kačkavalj, ulje, mleko i so i sve izjednačiti. Sipati u manji pleh obložen pek papirom. Peći na 210 stepeni oko 50 minuta.
Pred kraj pokriti folijom- Prohlađenu seći. Prijatno!

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu

Zaboravite na žilavo meso: Samo jedan sastojak učiniće da se meso iz gulaša topi u ustima, trik zlata vredan
Postoji jedan jednostavan trik koji će vaš tradicionalni recept podići na potpuno novi nivo.
Komentari(0)