DORUČAK KOJEM NIKO NE MOŽE DA ODOLI Napravite tradicionalnu proju uz jedan sastojak i oduševite se magijom ukusa
Nema greške sa ovim receptom.

Ovo je ideja za zdrav i preukusan doručak kome niko neće odoleti:
Potrebno je:
Možda vas zanima:

“Vrtić” od kiselog mleka i kukuruza: Starinsko zapečeno jelo iz Šumadije koje greje i kad se jede hladno
U selima Šumadije nekada se za večeru služio vrtić – jednostavno zapečeno jelo od kukuruznog brašna, kiselog mleka i domaćeg sira. Pripremano bez jaja i kvasca, jelo se toplo uz mladi luk ili hladno za doručak.

RECEPT KOJI PROVERENO USPEVA: Napravite proju čiji će vas ukus oduševiti (VIDEO)
Proja po posebnoj recepturi
- 200 gr sira
- 150 ml mleka
- 30 ml ulja
- 100 gr rendanog kačkavalja
- 120 gr griza
- 150 gr kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- soli
Priprema:
Umutiti jaja zicom, dodati kukuruzno brasno i griz sa praškom za pecivo. Dodati sir i kačkavalj, ulje, mleko i so i sve izjednačiti. Sipati u manji pleh obložen pek papirom. Peći na 210 stepeni oko 50 minuta.
Pred kraj pokriti folijom- Prohlađenu seći. Prijatno!

Fantazija ukusa: Pržena paprika sa belim lukom, recept iz bakine kuhinje zlata je vredan, prste da poližete
Ovako spremljena paprika svideće se celoj vašoj porodici.

Od palente na kašiku nema boljeg doručka! Verzija koju znaju samo najvirtuoznije Srpkinje, zlata vredna
Omiljeni je recept iz detinjstva, a one verzije iz restorana joj ne mogu ni prići.

Srbi ga zovu "sirotinjski sos", majke deci pravile za doručak i ručak! Umače se hleb dok je vruće, polizaćete prste
Potrebno je samo nekoliko sastojaka koje gotovo svi već imaju kod kuće

Tajni sastojak starih Mađarica za najbolje punjene paprike: Od sada ćete ih spremati samo ovako, recept za desetku
Trik je u sastojcima koji se na našim prostorima gotovo uopšte ne koriste za pripremu ovog jela.

Tradicionalni Ivanjdanski kolač koji morate umesiti za veliki praznik: Starinski recept naših baka koji se pamti
Danas je Ivanjdan, praznik za koji se veruje da je toliko velik da tri puta zaustavlja sunce na nebu
Komentari(0)