NAŠE BAKE PRAVE NAJBOLJE KIFLICE SA SIROM: Prave starinske - recept iz sveske
Nake bake prave najbolje kiflice sa sirom, prave starinke po receptu iz sveske
![kiflice](/data/images/2023-05-15/54639_kiflice-od-kora-shutterstock-395929954_f.jpg?timestamp=1698444000)
Osim što kiflice, pite, rol viršle kupujete u pekarama svakodnevno, sada ćete moći da napravite najbolje kiflice sa sirom iz bakine sveske.
Naše stare domaćice mese testo za desetku i niko im nije ravan u tome.
Kod nas se uglavnom jedu one starinske koje se pune džemom, ali ni ova slana verzija nije za bacanje.
Za ovaj recept su izdvojeni sastojci:
Za testo:
500 g sira
1 kg brašna
50 g svežeg kvasca
500 ml mleka
1 kašika soli
300 ml ulja
2 kašike šećera
2 jajeta
Za premazivanje:
susam
1 jaje
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, pa ostavite da nadođe. U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe. Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm.
Sa nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice. U svaku stavite po kašiku sira, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu. Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Poželji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli. Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 18-20 minuta.
Prijatno!
![čupavci](/data/images/2024-12-24/109714_shutterstock-2097577366-1_f.jpg)
Starinski čupavci: Ovaj kolač mora da bude mekan, ukusan i bogato umočen u čokoladu i kokos
Mislimo da ne postoji osoba koja ne voli ovaj desert
![rakija](/data/images/2025-02-12/113811_shutterstock-1282722316_f.jpg)
Zaboravljena pića Srbije – Drevni nektari, lekoviti napici i tradicionalni ukusi koji nestaju
Pića koja su nekada bila deo svakodnevice, a danas su retkost
![gibanica](/data/images/2024-08-26/98583_shutterstock-2294614527_f.jpg)
Prava DOMAĆA GIBANICA sprema se samo na OVAJ način, a gotova za 5 minuta - Posebnu HRSKAVOST daje joj 1 sastojak, sirnica kao iz PEKARE
Recept za pravu srpsku gibanicu morate zapisati!
![Čupava Kata](/data/images/2023-02-24/47291_190695-cupava-kata-ls_f.jpg)
Čupava Kata - omiljeni recept iz stare Juge: Potrebna su 4 sastojka i 10 minuta
Pravi se jednostavno, a ukus je fantastičan
![Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem](/data/images/2023-03-31/50110_shutterstock-123380389_f.jpg)
Tajna za najbolje testo za pitu koje pekari kriju kao zmija noge: Idealno je uz kremasti fil sa sirom i spanaćem
Otkrivamo vam trik uz koji će vam pita biti ukusna kao iz najbolje pekare
Komentari(0)