NAŠE BAKE PRAVE NAJBOLJE KIFLICE SA SIROM: Prave starinske - recept iz sveske
Nake bake prave najbolje kiflice sa sirom, prave starinke po receptu iz sveske
Osim što kiflice, pite, rol viršle kupujete u pekarama svakodnevno, sada ćete moći da napravite najbolje kiflice sa sirom iz bakine sveske.
Naše stare domaćice mese testo za desetku i niko im nije ravan u tome.
Kod nas se uglavnom jedu one starinske koje se pune džemom, ali ni ova slana verzija nije za bacanje.
Za ovaj recept su izdvojeni sastojci:
Za testo:
500 g sira
1 kg brašna
50 g svežeg kvasca
500 ml mleka
1 kašika soli
300 ml ulja
2 kašike šećera
2 jajeta
Za premazivanje:
susam
1 jaje
Priprema:
U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, pa ostavite da nadođe. U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe. Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm.
Sa nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice. U svaku stavite po kašiku sira, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu. Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Poželji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli. Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 18-20 minuta.
Prijatno!
POSNA Štrudla sa makom, mekana kao duša i ukusna kao med
Štrudla makovnjača je stari dezert čiji ukus svi dobro pamtimo još od detinjstva.
KIFLICE KAO IDEALAN DORUČAK: Dva trika za pecivo koje će vas oduševiti
Kod kiflica je najvažnije da budu ukusne, mekane i da ih ima mnogo, kako bi zadovoljila nepca svih ukućana, ali i kako bi ostao koji komad za narednih dan ili dva.
POSNE Toblerone brza i ukusna poslastica za celu porodicu
Post odmiče a naša potreba da se zasladimo je konstantna. Danas donosimo recept za brze i ukusne posne toblerone u kojima ćete uživati.
RECEPT ZA STARINSKO JELO NAŠIH BAKA: Pogledajte kako se sprema ričet
Ričet je jelo koje je znala da spremi svaka domaćića u Jugoslaviji
BRZA I UKUSNA Posna oblanda, gotova za tren a ukus prste da poližeš!
Veliki post je već pri kraju i domaćicama polako ponestaju ideje za posna jela i dezerte. Svi smo u škripcu sa vremenom, pa vam donosimo recept za jednostavnu posnu oblandu koja se brzo pravi a savršenog je ukusa.
Komentari(0)