IDEALNO VREME ZA KISELI KUPUS Napravite preukusno jelo po starinskom receptu, najbolje je tokom jeseni i zime

Lepote Srbije

16:00

Gastronomija 0

Kiseli kupus je svojevrsna poslastica u bilo kom obliku! Zato smo izdvojili proveren recept naših starih za čuveni ribanac.

IDEALNO VREME ZA KISELI KUPUS Napravite preukusno jelo po starinskom receptu, najbolje je tokom jeseni i zime
Shutterstock

 

Kupus ribanac jedan je od omiljenih specijaliteta u toku zime.

Kiseli kupus je svojevrsna poslastica u bilo kom obliku! Zato smo izdvojili proveren recept naših starih za čuveni ribanac.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.

Nepohodni sastojci za ribanac:

 

  • 15 kg kupusa
  • 400 g soli
  • bure od 10 l 
  • plastični obruč
  • 1 kuhinjska krpa
  • kamen
  • ¼ vinobrana

Priprema:

Očistite glavice kupusa od spoljašnjih listova i korena, a zatim ih itendajte ili sitno iseckajte.

Dobro operite bure i u njega stavite jedan sloj kupusa, malo ga posoliti pa nabijati rukama ili čunjevima dok dok kupus ne zapeni. Ponavljajte ove korake sve dok ne potrošite kupus.

Potom ga prekriti čistom krpom, naneti plastični obruč pa odgore staviti teži kamen uvijen u čistu kesu.

Poklopiti ga i ostaviti na toplom dok se ne ukiseli. Kada tečnost postane kisela, postupak je gotov.

Komentari(0)

Loading