Vreme je da se kiseli kupus: Kako da znate koliko je soli dovoljno?
Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vreme da kiselite kupus

Od njega se prave neka od omiljenih srpskih jela, kao što su sarme, podvarak... Mnoge domaćice se u današnje vreme odlučuju za kupovni, jer misle da je proces previše komplikovan i da kiseli kupus neće ispasti kako treba. Ako ove godine prvi put pravite kiseli kupus, ali i ako ste iskusna domaćica možda ne znate koja je prava mera soli koja se sipa u vodu i kako se pravilno pravi rasol. Kako biste dobro ukiselili kupus u nastavku teksta pročitajte koliko je soli ide na 10 l vode.
Neko voli malo slaniji kiseli kupus, a neko i ne baš, ali u koju god grupu da spadate, postoji neka optimalna količina koja se dodaje. Pa tako na 10 l vode ide 400 g soli.
Ako koristite bude od 20 l onda duplirajte i količinu soli. Još jedna stvar je bitna, a to je i koju so upotrebljavate. Ako želite da kiseli kupus bude ukusan, predlažemo vam da koristite krupnu morsku so, koja treba potpuno da se rastvori u vodu, pre nego što se sipa u bure.
Možda vas zanima:

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.
Možda vas zanima:

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.
Možda vas zanima:

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.

Kako da prepoznate da li u trešnjama ima crva? Uz ovaj trik nikada nečete pogrešiti
Trešnje – zrele i mirisne – neodvojivi su deo vrelog leta

TAJNI RECEPT NAŠIH BAKA: Pogledajte šta su uvek stavljale u supu
Priprema je toliko jednostavna da svako dete može da je napravi

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

RECEPT ZA PUNJENE ZAPEČENE PRŽENICE: Ideja za jeftin doručak koji će vas oduševiti (VIDEO)
Prženice pripremljene na poseban način

Ove 3 poslastice Jugosloveni su tamanili: Lako se spremaju, a ukus osvaja, nećete se pokajati ukoliko ih spremite
Ove tri poslastice s razlogom su i danas popularne.
Komentari(0)