TRIKOM DO KISELOG KUPUSA ZA DVA DANA: Zaboravite dug proces
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Zima bez sarme? Teško da to iko od nas može da zamisli. I dok se svako hvali "najboljim receptom", istina je da sve počinje od savršeno kiselog kupusa.
Zamrzavanje kiselog kupusa je odličan način da ga sačuvate za duže vreme, a sa pravilnim postupkom, možete uživati u njegovom ukusu i van sezone.
Čak i ako se potkrala neka greška, pa je kupus pre vremena krenuo da se kvari, ne morate sve da bacite
Bez brige, rešenje za suviše slan kiseli kupus postoji.
Kiseljenje kupusa kod kuće može biti jednostavno kada znate pravu proporciju soli i vode. Za optimalno kiseljenje i hrskav rezultat, važan je odnos između količine vode i soli.
Kada kiselite kupus bitno je da izaberete pravu posudu
Ako nemate gde da držite bure kiselog kupusa i potrebne su vam manje količine, ovaj jednostavan i superbrz recept će vam sigurno biti od koristi.
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Ovo povrće upiće sav višak soli
Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.
Jedan trik može spasiti vašu turšiju...
Šta je potrebno za najbolji kiseli kupus?
Kiseli kupus je omiljeni specijalitet kada je reč o zimnici kod Srba, a tek da vidite kako ga spremaju Rusi, pašćete u nesvest!
Suvo je zlato za zdravlje
Naši stari se dave u kuvanom kiselom kupusu sa suvim svinjskim rebrima, a recept za najukusnije jelo se prenosi sa kolena na koleno