
TRADICIONALNI RECEPT ZA KISELI KUPUS: Ukusnije čak i od podvarka
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.
Postoji jedno starinsko jelo koje su naše bake često pripremale, ali koje, nažalost, polako pada u zaborav. To je prženi kiseli kupus, koji podseća na podvarak, ali je ipak drugačiji.
Rasol od kiselog kupusa je vekovima prepoznat kao izvor zdravlja, ali mnogi prave veliku grešku kad ga uzimaju.
Ovo povrće upiće sav višak soli
Samo izgledom podseća na nju, a mnogo je ukusnije.
Jedan trik može spasiti vašu turšiju...
Šta je potrebno za najbolji kiseli kupus?
Kiseli kupus je omiljeni specijalitet kada je reč o zimnici kod Srba, a tek da vidite kako ga spremaju Rusi, pašćete u nesvest!
Suvo je zlato za zdravlje
Naši stari se dave u kuvanom kiselom kupusu sa suvim svinjskim rebrima, a recept za najukusnije jelo se prenosi sa kolena na koleno
Većina nas je ostavila kiseli kupus za zimu i onda kada je došlo vreme da se on proba shvatili ste da je presoljen i da ne možete pripremiti omiljeno zimsko jelo – sarme.
Južnjaci kisele kupus na najbolji način na koji se ne kvari, a sarme budu najukusnije, srpska zimnica koja ne može da se zaboravi
Ako ove godine spremate zimnicu, oktobar je idealno vreme da kiselite kupus
Kiseli kupus bez pretakanja rasola je seljačka zimnica koju stare Srpkinje spremaju na najbolji način
Potrebno je da odvojite najviše dva sata za pripremu, a u fenomenalnom ukusu ćete uživati mesecima.
Saveznici uredne probave koje je bitno poznavati su sledeći
U ovim vremenskim uslovima kupus se brzo i lako ukiseli, pa ne treba žuriti sa pripremom.
Fenomenološki gledano, pripremanje zimnice u savremenim uslovima života je više pitanje nekakvog običajnog nasleđa, nego realna potreba, a sa ekonomskog aspekta, nepotrebno trošenje novca i vremena