VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka
Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena

Naš današnji predlog za ručak je pasulj po starom receptu iz JNA:
Sastojci:
- 500 gr pasulja
- 1 glavica crnog (crvenog) luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 gr masti ili ulja
- so, biber, 1 kašika suve začinske paprike, 1 kašika mešavine začina, 1 list lovora, 1 suva paprika, peršunov list
Priprema: Pasulj potopite u vodu dan ranije, pa ga ocedite i dobro operite. Iseckajte sitno crni i beli luk, kao i šargarepu. Propržite na ulju ili masti pa ostavite sa strane. Proržite i kobasice i ostavite ih sa strane. U dublji lonac stavite pasulj da se kuva. Prvu vodu prospite pa sipajte drugu vodu i kuvajte pasulj. U ključalu vodu dodajte pola glavice svežeg crnog luka, a potom i lovorov list i začine, a potom i prodinstan crni luk, beli luk i šargarepu. Dodajte i kobasice i kuvajte na laganoj vatri dok se sve ne sjedini.
Možda vas zanima:

ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.

STROGO ČUVANA TAJNA Vojnički pasulj Jugoslovenske narodne armije konačno dostupan civilima (RECEPT)
Svi koji su služili vojsku u Jugoslaviji i dan danas se sa setom sećaju JNA vojničkog pasulja.
Možda vas zanima:

ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.

STROGO ČUVANA TAJNA Vojnički pasulj Jugoslovenske narodne armije konačno dostupan civilima (RECEPT)
Svi koji su služili vojsku u Jugoslaviji i dan danas se sa setom sećaju JNA vojničkog pasulja.
Možda vas zanima:

ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.

STROGO ČUVANA TAJNA Vojnički pasulj Jugoslovenske narodne armije konačno dostupan civilima (RECEPT)
Svi koji su služili vojsku u Jugoslaviji i dan danas se sa setom sećaju JNA vojničkog pasulja.
Napravite zapršku od brašna i začinske paprike pa zapržite pasulj.

Najbolja uskršnja torta ''Spartak'': Domaćice je godinama prave za veliki praznik - recept sa kojim nema greške
Jedna od najčešćih gosti na uskršnjoj trpezi je svakako slojevita torta ''Spartak''

Zaboravljeni sirup od borovih iglica: Prirodni lek koji su Srbi koristili protiv kašlja i “teške krvi”
Recept iz Zlatibora i Golije: zeleni napitak mladih devojaka i starinskog imuniteta

Ovaj uskršnji slatki hleb mora da se nađe na stolu u nedelju! Unosi duh praznika i nestaje u trenu
Ako ne pojedete sve, možete ga držati u kesama i zamrznutog i do tri meseca.

Zapečene kiselišarke: Zaboravljeni posni zalogaji od kiselog kupusa i brašna iz srca Šumadije
U vremenima kada se nije imalo, domaćice su znale da od kiselog kupusa i šake brašna naprave toplu, posnu hranu. Kiselišarke su jelo koje se jelo s nogu, uz turšiju i toplu proju – i danas ga gotovo niko ne zna.

Zaboravljeni recept sa Zlatibora: Kako se pravi droženac – zimsko jelo od brašna, čvaraka i proje
U selima zapadne Srbije nekada se svakodnevno pripremao droženac – jednostavno, ali zasitno jelo od mlevene suve proje, čvaraka i domaće masti. Danas se pravi samo u retkim domaćinstvima.
Komentari(0)