VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka
Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena
Naš današnji predlog za ručak je pasulj po starom receptu iz JNA:
Sastojci:
- 500 gr pasulja
- 1 glavica crnog (crvenog) luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 šargarepa
- 100 gr masti ili ulja
- so, biber, 1 kašika suve začinske paprike, 1 kašika mešavine začina, 1 list lovora, 1 suva paprika, peršunov list
Priprema: Pasulj potopite u vodu dan ranije, pa ga ocedite i dobro operite. Iseckajte sitno crni i beli luk, kao i šargarepu. Propržite na ulju ili masti pa ostavite sa strane. Proržite i kobasice i ostavite ih sa strane. U dublji lonac stavite pasulj da se kuva. Prvu vodu prospite pa sipajte drugu vodu i kuvajte pasulj. U ključalu vodu dodajte pola glavice svežeg crnog luka, a potom i lovorov list i začine, a potom i prodinstan crni luk, beli luk i šargarepu. Dodajte i kobasice i kuvajte na laganoj vatri dok se sve ne sjedini.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.
STROGO ČUVANA TAJNA Vojnički pasulj Jugoslovenske narodne armije konačno dostupan civilima (RECEPT)
Svi koji su služili vojsku u Jugoslaviji i dan danas se sa setom sećaju JNA vojničkog pasulja.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.
STROGO ČUVANA TAJNA Vojnički pasulj Jugoslovenske narodne armije konačno dostupan civilima (RECEPT)
Svi koji su služili vojsku u Jugoslaviji i dan danas se sa setom sećaju JNA vojničkog pasulja.
Možda vas zanima:
ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.
STROGO ČUVANA TAJNA Vojnički pasulj Jugoslovenske narodne armije konačno dostupan civilima (RECEPT)
Svi koji su služili vojsku u Jugoslaviji i dan danas se sa setom sećaju JNA vojničkog pasulja.
Napravite zapršku od brašna i začinske paprike pa zapržite pasulj.
Ova pita je kraljica svake srpske kuhinje! Koreni sežu sve do Turske, za nju čak imaju i poseban naziv
Nema boljeg izbora od nje u ovim hladnim danima.
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
Komentari(0)