VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka

Izvor: Lepote Srbije

21:00

Gastronomija 0

Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena

pasulj
Shutterstock

Naš današnji predlog za ručak je pasulj po starom receptu iz JNA:

Sastojci:

  • 500 gr pasulja
  • 1 glavica crnog (crvenog) luka
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 gr masti ili ulja
  • so, biber, 1 kašika suve začinske paprike, 1 kašika mešavine začina, 1 list lovora, 1 suva paprika, peršunov list

Priprema: Pasulj potopite u vodu dan ranije, pa ga ocedite i dobro operite. Iseckajte sitno crni i beli luk, kao i šargarepu. Propržite na ulju ili masti pa ostavite sa strane. Proržite i kobasice i ostavite ih sa strane. U dublji lonac stavite pasulj da se kuva. Prvu vodu prospite pa sipajte drugu vodu i kuvajte pasulj. U ključalu vodu dodajte pola glavice svežeg crnog luka, a potom i lovorov list i začine, a potom i prodinstan crni luk, beli luk i šargarepu. Dodajte i kobasice i kuvajte na laganoj vatri dok se sve ne sjedini.

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Možda vas zanima:

Napravite zapršku od brašna i začinske paprike pa zapržite pasulj.

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading