ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ IZ JNA: Trik je u ovom mesu, koje se inače ne dodaje

Izvor: Lepote Srbije

10:00

Gastronomija 0

Svi sastojci za vojnički pasulj dobro su poznati i često se koriste u regionalnoj kuhinji. Trik za njegov čarobni ukus jeste u mesu, koje se obično ne dodaje u ovo jelo, a to je - govedina .

pasulj
Shutterstock

Takođe, posebnost ukusa daje mu i zaprška koju dodajete tek pred kraj, kada ujedno i treba da, prvi put, promešate pasulj jer bi se, u suprotnom, zrna mogla raspasti i pretvoriti u kašu.

Za pripremu ovog recepta možete koristiti bilo koji suvi pasulj, piše 021.rs.

Sastojci:

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Možda vas zanima:

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Priprema:

Pasulj potopite u odgovarajuću količinu hladne vode i držite ga na hladnom (1-3 sata ili preko noći) na hladnom mestu.

Zatim ga ocedite, prespite u lonac ili duboku šerpu, ponovo nalijte hladnom vodom i kuvajte dok ne proključa (narednih od 10 do 15 minuta).

Dinstajte povrće

Dok čekate da pasulj provri, na polovini dobro zagrejane masti dodajte polovinu sitno seckanog luka i šargarepu, prethodno narendanu ili izrezanu na sitnije kockice. Propržite dok malo povrće malo ne omekani, a onda dodajte goveđe meso, koje prethodno treba odvojiti od kostiju i narezati na kocke.

Sve zajedno dinstajte dok ne ispari voda, skinite s vatre i stavite sa strane.

Dodajte ostatak povrća u pasulj

Iz prokuvanog pasulja ocedite vodu, dodajte dinstanu smesu, pa prelijte toplom vodom da svi sastojci budu potopljeni, a zatim kuvajte dok sve ne omekša, uz dolivanje tople vode po potrebi.

(Kurir)

palačinke od heljde

Nikad više neće biti gumene ili suve: Na kraju dodajte tajni sastojak, čini palačinke savršenima i ekstra mekanim

Gastronomija

17:00

7 jun, 2025

Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bilo da ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju biti tanke, meke i elastične. Ako ponekad ne ispadnu kako želite – previše su debele, pucaju ili su previše gumene – ne brinite! Donosimo vam jednostavan trik koji će svaki put ispasti savršeno!

Komentari(0)

Loading