STROGO ČUVANA TAJNA Vojnički pasulj Jugoslovenske narodne armije konačno dostupan civilima (RECEPT)
Svi koji su služili vojsku u Jugoslaviji i dan danas se sa setom sećaju JNA vojničkog pasulja.

Zahvaljujući specijalnom kuvaru objavljenom na sajtu JNA kuvar, i civili mogu da uživaju u jelima iz vojničkog kazana.
Mogu će naći brojne recepte za jela koja su bila dostupna vojnicima Jugoslovenske narodne armije uključujući razne supe, čorbe, jela od ribe kao i jela od mesa.
Shutterstock
Možda vas zanima:

VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka
Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena

ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.
Možda vas zanima:

VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka
Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena

ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.
Možda vas zanima:

VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka
Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena

ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.
Recept i priprema:
Možda vas zanima:

VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka
Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena

ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.
Možda vas zanima:

VOJNIČKI PASULJ PO RECEPTU IZ JNA: Oni koji su ga probali kažu da ništa ukusnije nisu jeli od ovog ručka
Kako se sprema pasulj prema receptu iz JNA? Najukusniji obrok svih vremena

ORIGINALNI RECEPT ZA VOJNIČKI PASULJ Čuveno jelo iz JNA, vojnici su ga obožavali, a i čitava Jugoslavija
Ovo jelo i dalje ima kultni status, a mi vam predstavljamo originalni jugoslovenski recept za pasulj sa suvim svinjskim rebrima.
Izabrani pasulj potopiti u hladnu vodu, vodeći računa da ima dovoljno vode da pasulj ne upije ceo kada nabubri količinu vode i ostane suv. Držite potopljeni pasulj na hladnom mestu i ostavite da se namače 1-3 sata.
Zatim ocedite vodu u kojoj je natopljen pasulj, a pasulj stavite u odgovarajuću sud, preliti hladnom vodom da potone i kuvati 10-15 minuta, pa vodu ocediti i preliti vrelom da potone, dodati polovinu sitno iseckanog crnog luka i ostaviti da se krčka uz povremeno dolivanje tople vode.
U polovinu zagrejane masnoće dodati ostatak sitno iseckanog crvenog luka i šargarepe isečenih na manje kockice ili izrendane i sve zajedno pržiti da malo porumeni. Kada je pasulj napola skuvan, dodajte proprženi luk i šargarepu, suvu papriku, prethodno namočenu dva sata u hladnoj vodi, i lovorov list.
Zagrejte preostalu masnoću, dodajte brašno i pržite da malo porumeni. Kada brašno porumeni isključiti vatru i odmah dodati izgnječeni i sitno seckani beli luk i papriku u prahu i sve dobro izmešati.
Kada pasulj omekša, dodati dodatak u jelo, posuti i pržiti pripremljenim testom uz stalno mešanje pasulja da se testo ne bi grudvilo. Pasulj sa zaprškom kuvajte još 20 minuta, pa ugasite vatru, dodajte mlevenu papriku, sitno seckani peršunov list, probajte i posolite po potrebi.
Pasulj se može poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog uz šnicle od sira, ćufte, dinstanu junetinu, kuvanu sušenu svinjetinu i slično. Podeliti kutlačom od 5dl.
Prijatno!

Ovaj riblji paprikaš je čista revolucija ukusa: Vrhunski specijalitet koji ćete tamaniti, odmah zapišite recept
Otkrijte tajne savršenog spoja svežeg povrća, sočne ribe i začina.

Starinski recept s kojim nema promašaja: Jedan sastojak uštipcima daće poseban šmek, nećete znati kad vam je dosta
Uštipci su uvek odličan izbor za doručak ili večeru.

Starinsko jelo sa krompirom koje su zaboravili mnogi: Jeftin obrok koji se lako sprema, a obožavaće ga baš svi
Za sve ljubitelje krompira ovo će biti pravi užitak.

I za vreme posta najveći gurmani mogu da uživaju: Sarma prste da poližete, ona s mesom vam više neće pasti na pamet
Posna trpeza može biti podjednako ukusna kao i mrsna.

OVAKO NASTAJU "BOMBONE OD SVINJE" Srpski čvarci po ukusu i kvalitetu jedinstveni u celom svetu!
Sa prvim hladnim danima srpski domaćini već razmišljaju kako da zagreju stomak.
Komentari(0)