TORTA KOJU OBOŽAVAJU SVI U SRBIJI Služi se decenijama u našoj zemlji, a evo kako da je napravite na najlakši način
Torta koja nosi naziv po jednog gradu Rusije, postala je izuzetno prepoznatljiva i u Srbiji.
Moskva šnit kreirana je pre više od 40 godina.
Torta koja nosi naziv po jednog gradu Rusije, postala je izuzetno prepoznatljiva i u Srbiji. Recept za moskva šnit tortu kreiran je u Beogradu kao specijalitet hotela Moskva iz 1974. godine. Originalni recept je dobro čuvana tajna, ali na sledeći način možete napraviti svoju torticu.
Možda vas zanima:
Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.
Možda vas zanima:
Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.
Možda vas zanima:
Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.
Sastojci za biskvit:
150 grama šećera
150 grama brašna
Jedna kašika kakao praha
Jedna kašika praška za pecivo
Sastojci za fil:
200 grama prah šećera
200 grama mlevenih oraha
100 grama čokolade (mlečne ili tamne)
200 mililitara slatke pavlake
Jedna konzerva komadića ananasa (oko 200 grama)
200 grama višanja (možete koristiti sveže ili iz konzerve)
Sastojci za glazuru:
100 grama čokolade (mlečne ili tamne)
Dve kašike ulja
Recept:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu svetlo žute i penaste. Dodajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo i pažljivo sjedinite smesu.
Smesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 - 30 minuta, ili dok biskvit ne postane zlatno smeđi i čvrst na dodir.
Dok se biskvit peče, pripremite fil tako što ćete istopiti čokoladu na pari i ostaviti je da se ohladi.
Umutite maslac sa prah šećerom, a zatim dodajte mlevene orahe i ohlađenu čokoladu. Sve dobro sjedinite.
Posebno umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, a zatim je pažljivo umešajte u smesu sa orasima i čokoladom. Ananas iz konzerve dobro ocedite i naseckajte na male komade. Višnje takođe dobro ocedite ako koristite konzervirane višnje.
Ohlađen biskvit presecite na dva jednaka dela. Stavite donji deo biskvita na poslužavnik i premažite ga filom. Stavite komadiće ananasa i višanja preko fila.
Stavite drugi deo biskvita preko voća.
Pripremite glazuru tako što ćete istopiti čokoladu sa uljem na pari, a zatim je prelijte preko gornjeg dela biskvita i voća.
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pre nego što je poslužite.
Po želji, možete ukrasiti Moskva tortu šlagom, seckanim orasima, ili čokoladnim mrvicama.
Nakon što se ohladi i stegne, ova verzija Moskva torte sa ananasom i višnjama će imati osvežavajući ukus i voćnu notu koja će je učiniti posebnom.
Uživajte!
Ovo je najtraženija proja u zemlji! Tajna je u dodatku koji joj daje neponovljiv UKUS - recept bez greške
Malo sastojaka, ali tajna je u jednom dodatku koji joj daje neponovljiv ukus i čini je neodoljivom.
Pasulj sa kiselim šljivama: Zaboravljeni vojvođanski recept koji spaja slano i kiselo u jedno savršenstvo
Jelo koje se nekada kuvalo u zimskim danima širom Banata i Bačke, danas znaju samo najstarije domaćice – pasulj sa suvim kiselim šljivama
APETITKA je ponos Lebana, a pravi se lakše nego ajvar i pinđur: Najlepša južnjačka zimnica je prava riznica vitamina
Među brojnim receptima za zimnicu, kao jedan od simbola juga Srbije posebno se izdvaja čuvena apetitka, salata fenomenalnog ukusa i puna hranljivih materija neophodnih u sezoni virusa.
Popara sa belim lukom i sirom: Zaboravljeni planinski doručak sa Stare planine
Jednostavno, jeftino i snažno jelo koje su jeli pastiri, rudari i ratari, a danas ga znaju samo bake iz zabačenih sela
Recept za sočnu musaku bez ulja zlata je vredan: Spremite ručak koji će vaši najmiliji tamaniti, ukus osvaja
Zaboravi na litre ulja i teške sosove.
Komentari(0)