TORTA KOJU OBOŽAVAJU SVI U SRBIJI Služi se decenijama u našoj zemlji, a evo kako da je napravite na najlakši način
Torta koja nosi naziv po jednog gradu Rusije, postala je izuzetno prepoznatljiva i u Srbiji.
Moskva šnit kreirana je pre više od 40 godina.
Torta koja nosi naziv po jednog gradu Rusije, postala je izuzetno prepoznatljiva i u Srbiji. Recept za moskva šnit tortu kreiran je u Beogradu kao specijalitet hotela Moskva iz 1974. godine. Originalni recept je dobro čuvana tajna, ali na sledeći način možete napraviti svoju torticu.
Možda vas zanima:
Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.
Možda vas zanima:
Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.
Možda vas zanima:
Od voćke na prozoru do zimnice na stolu-Kako se pravi najmirisnije slatko od dunja
U starim kućama, miris dunja bio je znak da jesen ulazi u svoj zlatni deo. Teško voće, čvrste kore i prepoznatljive arome, stajalo je na ormarima i prozorima, šireći miris po celoj kući. Kada bi stigao pravi trenutak, domaćice su od njih pravile jedno od najlepših zimskih zadovoljstava – slatko od dunja.
Zlatni zalogaji iz šume – stari recepti sa lisičarkama
Kad krošnje zazelene, a mahovina se ovlaži od prvih letnjih kiša, šume Srbije ožive zlatnim kapicama lisičarki. Aromatične, hranljive i nežne, ove pečurke vekovima su obogaćivale trpeze, spajajući ukus prirode sa toplinom doma.
Sastojci za biskvit:
150 grama šećera
150 grama brašna
Jedna kašika kakao praha
Jedna kašika praška za pecivo
Sastojci za fil:
200 grama prah šećera
200 grama mlevenih oraha
100 grama čokolade (mlečne ili tamne)
200 mililitara slatke pavlake
Jedna konzerva komadića ananasa (oko 200 grama)
200 grama višanja (možete koristiti sveže ili iz konzerve)
Sastojci za glazuru:
100 grama čokolade (mlečne ili tamne)
Dve kašike ulja
Recept:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu svetlo žute i penaste. Dodajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo i pažljivo sjedinite smesu.
Smesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 - 30 minuta, ili dok biskvit ne postane zlatno smeđi i čvrst na dodir.
Dok se biskvit peče, pripremite fil tako što ćete istopiti čokoladu na pari i ostaviti je da se ohladi.
Umutite maslac sa prah šećerom, a zatim dodajte mlevene orahe i ohlađenu čokoladu. Sve dobro sjedinite.
Posebno umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, a zatim je pažljivo umešajte u smesu sa orasima i čokoladom. Ananas iz konzerve dobro ocedite i naseckajte na male komade. Višnje takođe dobro ocedite ako koristite konzervirane višnje.
Ohlađen biskvit presecite na dva jednaka dela. Stavite donji deo biskvita na poslužavnik i premažite ga filom. Stavite komadiće ananasa i višanja preko fila.
Stavite drugi deo biskvita preko voća.
Pripremite glazuru tako što ćete istopiti čokoladu sa uljem na pari, a zatim je prelijte preko gornjeg dela biskvita i voća.
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pre nego što je poslužite.
Po želji, možete ukrasiti Moskva tortu šlagom, seckanim orasima, ili čokoladnim mrvicama.
Nakon što se ohladi i stegne, ova verzija Moskva torte sa ananasom i višnjama će imati osvežavajući ukus i voćnu notu koja će je učiniti posebnom.
Uživajte!
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Recept za savršenu carsku pitu: Mekana, izdašna i toliko dobra da se danima priča o njoj
Upravo takav recept vam i donosimo
TRIK ZA PRAVILNO DINSTANJE LUKA: Čak vam ni zaprška neće trebati!
Naučite kako se pravilno dinsta luk po receptu svetskih kuvara. Zaboravite neprijatan miris i potrebu za zaprškom, uz dodatak 2 sastojka!
Komentari(0)