TORTA KOJU OBOŽAVAJU SVI U SRBIJI Služi se decenijama u našoj zemlji, a evo kako da je napravite na najlakši način
Torta koja nosi naziv po jednog gradu Rusije, postala je izuzetno prepoznatljiva i u Srbiji.
Moskva šnit kreirana je pre više od 40 godina.
Torta koja nosi naziv po jednog gradu Rusije, postala je izuzetno prepoznatljiva i u Srbiji. Recept za moskva šnit tortu kreiran je u Beogradu kao specijalitet hotela Moskva iz 1974. godine. Originalni recept je dobro čuvana tajna, ali na sledeći način možete napraviti svoju torticu.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:

ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.

STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Sastojci za biskvit:
150 grama šećera
150 grama brašna
Jedna kašika kakao praha
Jedna kašika praška za pecivo
Sastojci za fil:
200 grama prah šećera
200 grama mlevenih oraha
100 grama čokolade (mlečne ili tamne)
200 mililitara slatke pavlake
Jedna konzerva komadića ananasa (oko 200 grama)
200 grama višanja (možete koristiti sveže ili iz konzerve)
Sastojci za glazuru:
100 grama čokolade (mlečne ili tamne)
Dve kašike ulja
Recept:
Umutite jaja sa šećerom dok ne postanu svetlo žute i penaste. Dodajte brašno, kakao prah i prašak za pecivo i pažljivo sjedinite smesu.
Smesu prelijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 - 30 minuta, ili dok biskvit ne postane zlatno smeđi i čvrst na dodir.
Dok se biskvit peče, pripremite fil tako što ćete istopiti čokoladu na pari i ostaviti je da se ohladi.
Umutite maslac sa prah šećerom, a zatim dodajte mlevene orahe i ohlađenu čokoladu. Sve dobro sjedinite.
Posebno umutite slatku pavlaku dok ne dobijete čvrst šlag, a zatim je pažljivo umešajte u smesu sa orasima i čokoladom. Ananas iz konzerve dobro ocedite i naseckajte na male komade. Višnje takođe dobro ocedite ako koristite konzervirane višnje.
Ohlađen biskvit presecite na dva jednaka dela. Stavite donji deo biskvita na poslužavnik i premažite ga filom. Stavite komadiće ananasa i višanja preko fila.
Stavite drugi deo biskvita preko voća.
Pripremite glazuru tako što ćete istopiti čokoladu sa uljem na pari, a zatim je prelijte preko gornjeg dela biskvita i voća.
Ostavite tortu da se dobro ohladi i stegne pre nego što je poslužite.
Po želji, možete ukrasiti Moskva tortu šlagom, seckanim orasima, ili čokoladnim mrvicama.
Nakon što se ohladi i stegne, ova verzija Moskva torte sa ananasom i višnjama će imati osvežavajući ukus i voćnu notu koja će je učiniti posebnom.
Uživajte!

Puckavac pogača sa kačavaljem: Korica hrskava, a unutrašnjost mekana i vazdušasta, probajte ovaj vrhunski recept
Kačkavalj i pavlaka daju joj poseban ukus i sočnost.

6 načina kako da iskoristite nepojedena jaja nakon Uskrsa: Uz ove recepate, imaćete ukusni ručak danima nakon praznika
Priskačemo u pomoć svim domaćicama koje muku muče sa nepojedenim uskršnjim jajima

Ovakve kiflice do sada niste spremali: Jedan sastojak ih čini najmekšim (RECEPT)
Puter kiflice su najmekše, a do sada ih sigurno niste spremali

Uskršnji hleb sa jajetom u sredini – simbol jedinstva i novog života
Zaboravljen običaj iz centralne Srbije – jaje se ne kuca, već peče u testu i daruje deci za sreću

Ovako pripremljena jagnjetina se bukvalno topi u ustima: Savršena za Uskršnju trpezu, a ne zahteva puno truda
Ovaj recept je idealan za svečane prilike ili vikend ručkove, jer ne zahteva mnogo aktivnog rada – rerna će obaviti većinu posla dok vi uživate sa gostima
Komentari(0)