PRAVI SRPSKI DORUČAK Da li ste nekada čuli za hajdučki kačamak? Jednostavno ga morate probati

Lepote Srbije

20:00

Gastronomija 0

U nastavku pročitajte recept za Hajdučki kačamak.

PRAVI SRPSKI DORUČAK Da li ste nekada čuli za hajdučki kačamak? Jednostavno ga morate probati
Shutterstock

 

Kačamak je tradicionalni srpski doručak, ali ovakav način pripreme malo ko zna.

U nastavku pročitajte recept za Hajdučki kačamak.

Sastojci:

  • 7 kašika projinog brašna
  • 1 kašičica masti
  • 2 kašike pretopa
  • stari sir ili kajmak

(Pretop ili moča se dobijaju tako što se pokupiti mast posle pečenja prasetine i jagnjetine ili nekog mesa. Tu mast pomešajte i ostavite je da se ohladi. Prilikom hlađenja, primetićete da se mast odvaja nagore, a da želatin koji je tamno mrke boje ostao na dnu.)

Priprema:

U tiganj sipajte mast i pretop da se istope na blagoj vatri, pa dodajte 2 čaše vode. Kada provri dodajte projino brašno. Prilikom kuvanja na tihoj vatri mešajte sve vreme dok se ne razbiju grudvice brašna i ne dobijete kompaktnu smesu. Ako više volite da kačamak bude ređi dodajte još malo vode. Kada bude gotovo jelo sklonite ga sa vatre i sipajte u posude. U vruć kačamak dodajte sir ili kajmak po želji i šta više volite. Promešajte i uživajte. Prijatno!!!

Komentari(0)

Loading