PRAVI SRPSKI DORUČAK Da li ste nekada čuli za hajdučki kačamak? Jednostavno ga morate probati
U nastavku pročitajte recept za Hajdučki kačamak.
Kačamak je tradicionalni srpski doručak, ali ovakav način pripreme malo ko zna.
U nastavku pročitajte recept za Hajdučki kačamak.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Možda vas zanima:
ZA PRAVE SLADOKUSCE "Pijani Isidor" je pravi kolač za ljubitelje slatkiša
Nema greške ako volite slatko.
STARI, DOBRI SLATKIŠ KOJI SVI OBOŽAVAJU Uz ovaj recept nema greške, generacije su odrasle uz njih
Svi su odrasli na ovim kolačima.
Sastojci:
- 7 kašika projinog brašna
- 1 kašičica masti
- 2 kašike pretopa
- stari sir ili kajmak
(Pretop ili moča se dobijaju tako što se pokupiti mast posle pečenja prasetine i jagnjetine ili nekog mesa. Tu mast pomešajte i ostavite je da se ohladi. Prilikom hlađenja, primetićete da se mast odvaja nagore, a da želatin koji je tamno mrke boje ostao na dnu.)
Priprema:
U tiganj sipajte mast i pretop da se istope na blagoj vatri, pa dodajte 2 čaše vode. Kada provri dodajte projino brašno. Prilikom kuvanja na tihoj vatri mešajte sve vreme dok se ne razbiju grudvice brašna i ne dobijete kompaktnu smesu. Ako više volite da kačamak bude ređi dodajte još malo vode. Kada bude gotovo jelo sklonite ga sa vatre i sipajte u posude. U vruć kačamak dodajte sir ili kajmak po želji i šta više volite. Promešajte i uživajte. Prijatno!!!
SAVRŠEN ZA SVEČANE TRENUTKE Slani rolat sa ajvarom, brzo i lako se pravi, a ukus pravi domaćinski
Slani rolati su uvek dobar izbor za predjelo a možete ukuse možete kombinovati na razne načine
RECEPT ZA HRSKAVI KROMPIR: Pripremite ga sa kačkavaljem i slaninicom i uživaćete u savršenom ukusu
Krompirići kojima niko neće odoleti
KRALJICA UKUSA Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
Tri trika da vam slavski kolač bude najlepši: Ovo je recept koji će vam uspeti iz prvog pokušaja
Da bi slavski kolač lepo narastao, bio iznutra mekan, a spolja sa finom koricom koja ne puca, pripremite ga po već isprobanom receptu.
MELJANIK Staro šumadijsko jelo, prste da poližeš!
Ovo starinsko jelo se priprema od kuvanog, pa pasiranog pasulja, zaprženog i zapečenog u rerni i idealno je za one koji poste.
Komentari(0)