Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj

Ako ste mislili da se sva mudrost kod pravljenja kajgane završava na tome da jaja umutite i ispečete – ceo život je pravite pogrešno.
Savršeno pečena i kremasta kajgana zahteva malo više truda od prostog izlivanja umućenih jaja u tiganj, ali isplati se. Sve što treba da radite jeste da ispoštujete sledeća pravila:
– Pre svega, tiganj mora da ima premaz protiv lepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.
Možda vas zanima:

Jajima za doručak dodajte 1 namirnicu, topi salo sa stomaka i poboljšava varenje
Kada je u pitanju zdrava hrana za doručak, jaja su najbolji izbor

TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
Možda vas zanima:

Jajima za doručak dodajte 1 namirnicu, topi salo sa stomaka i poboljšava varenje
Kada je u pitanju zdrava hrana za doručak, jaja su najbolji izbor

TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
Možda vas zanima:

Jajima za doručak dodajte 1 namirnicu, topi salo sa stomaka i poboljšava varenje
Kada je u pitanju zdrava hrana za doručak, jaja su najbolji izbor

TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
– Uvek birajte sveža jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj.
– Pomešajte ih sa malo mleka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.
– Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.
– Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tiganju.
– Kajganu uvek spremajte na laganoj vatri da se ne bi raskuvala.
– Neprestano je mešajte jer ćete tako izbeći gumastu strukturu.
– Imajte na umu da će jaja nastaviti da se peku i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tiganja malčice pre nego što su gotova.
– Nikad ne solite jaja dok se peku, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umesto toga, dodajte je pre serviranja.
Prijatno!

Najukusnije krofne od samo 2 sastojka: Gotove za 10 minuta - recept obara sa nogu
Recept za najukusnije krofne od dva sastojka obara sa nogu

Prste da poližeš: Ovo je recept za najsočniju gurmansku pljeskavicu
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Brza večera od samo 4 sastojka gotova očas posla: Naše bake često su ovo spremale, uštedite novac i vreme
Decenijama su uštipci jedno od omiljenih jela ljudi sa Balkana. Naše bake su ih pravile gotovo svakog dana, a veoma su zahvalni, jer se mogu jesti i slatki i slani, a ako pretekne možete u njima uživati i sutra.

Ovo je recept za starinsku seljačku pitu, čiji se ukus dugo pamti! Trebaju vam samo ova dva sastojka
Tražite li brz i zasitan obrok, bez mnogo muke u kuhinji?

3 OMILJENA SRPSKA DORUČKA IZ PROŠLOG VEKA: Deci se gade, a na njima su generacije odrastale!
Ranije generacije su odrasle na njima i uživale su u svakom zalogaju!
Komentari(0)