Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj

Ako ste mislili da se sva mudrost kod pravljenja kajgane završava na tome da jaja umutite i ispečete – ceo život je pravite pogrešno.
Savršeno pečena i kremasta kajgana zahteva malo više truda od prostog izlivanja umućenih jaja u tiganj, ali isplati se. Sve što treba da radite jeste da ispoštujete sledeća pravila:
– Pre svega, tiganj mora da ima premaz protiv lepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.

Srpska seljačka kajgana od krompira
Kajgana od krompira je stari domaći specijalitet koji se još uvek može pronaći po selima Srbije, gde se mnogo radi i kvalitetno jede.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.

Srpska seljačka kajgana od krompira
Kajgana od krompira je stari domaći specijalitet koji se još uvek može pronaći po selima Srbije, gde se mnogo radi i kvalitetno jede.
Možda vas zanima:

TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.

Srpska seljačka kajgana od krompira
Kajgana od krompira je stari domaći specijalitet koji se još uvek može pronaći po selima Srbije, gde se mnogo radi i kvalitetno jede.
– Uvek birajte sveža jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj.
– Pomešajte ih sa malo mleka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.
– Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.
– Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tiganju.
– Kajganu uvek spremajte na laganoj vatri da se ne bi raskuvala.
– Neprestano je mešajte jer ćete tako izbeći gumastu strukturu.
– Imajte na umu da će jaja nastaviti da se peku i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tiganja malčice pre nego što su gotova.
– Nikad ne solite jaja dok se peku, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umesto toga, dodajte je pre serviranja.
Prijatno!

Znate li šta je bamija? Isprobajte recept za ovo preukusno i zdravo jelo – pravi je melem za creva i probavu
Bamija – savršeno varivo za one koji žele zdrav obrok bez viška kalorija

Stari recept za čorbu na koji su zaboravili mnogi: Sprema se od nekoliko sastojaka koje već imate u kuhinji
Jednostavna čorba od sastojaka koje već imamo kod kuće.

Ljutenica iz Đerdapa: Recept sa divljim belim lukom koji se prenosi šapatom
U selima kraj Dunava, između Golupca i Miroča, domaćice još uvek prave ljutenicu od pečenog paradajza i samoniklog sremuša – recept koji ne piše u kuvarima

Ovaj manastirski kolač je idealan za nenajavljene goste! Pravi se na vodi bez šećera, i to za čas
U nastavku pročitajte kako se sprema ova poslastica na vodi i bez šećera.

Ovaj recept za bakin kolač je star 50 godina! Pravio se samo u Jugi, otkriven i tajni sastojak
Pravi se brzo uz najjednostavnije sastojke.
Komentari(0)