Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Ako ste mislili da se sva mudrost kod pravljenja kajgane završava na tome da jaja umutite i ispečete – ceo život je pravite pogrešno.
Savršeno pečena i kremasta kajgana zahteva malo više truda od prostog izlivanja umućenih jaja u tiganj, ali isplati se. Sve što treba da radite jeste da ispoštujete sledeća pravila:
– Pre svega, tiganj mora da ima premaz protiv lepljenja, kako bi jaja klizila po njemu.
Možda vas zanima:
Jajima za doručak dodajte 1 namirnicu, topi salo sa stomaka i poboljšava varenje
Kada je u pitanju zdrava hrana za doručak, jaja su najbolji izbor
TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
Možda vas zanima:
Jajima za doručak dodajte 1 namirnicu, topi salo sa stomaka i poboljšava varenje
Kada je u pitanju zdrava hrana za doručak, jaja su najbolji izbor
TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
Možda vas zanima:
Jajima za doručak dodajte 1 namirnicu, topi salo sa stomaka i poboljšava varenje
Kada je u pitanju zdrava hrana za doručak, jaja su najbolji izbor
TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
– Uvek birajte sveža jaja i prvo ih razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj.
– Pomešajte ih sa malo mleka ili pavlake za bogatiji i kremastiji ukus.
– Za bolji ukus, pecite ih na maslacu, nikako na ulju.
– Kada mešate kajganu, koristite varjaču ili silikonsku lopaticu. Metalno posuđe će oštetiti premaz na tiganju.
– Kajganu uvek spremajte na laganoj vatri da se ne bi raskuvala.
– Neprestano je mešajte jer ćete tako izbeći gumastu strukturu.
– Imajte na umu da će jaja nastaviti da se peku i kada ih sklonite sa vatre, pa ih izvadite iz tiganja malčice pre nego što su gotova.
– Nikad ne solite jaja dok se peku, jer će tako kajgana biti vodenasta. Umesto toga, dodajte je pre serviranja.
Prijatno!
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Doručak za celu porodicu: Proja sa sirom i jogurtom koju ćete smazati za tili čas, svaki zalogaj je uživanje
Ova proja je savršena za brzi doručak.
Ova najukusnija pita najbrže nestaje sa stola: Domaćice recept zapisuju u sveske zbog jednog sastojka
Nije potrebno mnogo truda, a rezultat je večera koja puni stomak i greje dušu
OVO ZNAJU SAMO ISKUSNI PEKARI Samo jedna čaša ovog preliva i pita će vam garant biti bolja nego iz bilo koje pekare
Nema boljeg preliva – pita uvek ispada bez greške sa njim.
Komentari(0)