Jajima za doručak dodajte 1 namirnicu, topi salo sa stomaka i poboljšava varenje
Kada je u pitanju zdrava hrana za doručak, jaja su najbolji izbor
Bez obzira da li volite kajganu, omlet ili poširana jaja, svoj obrok možete učiniti još boljim ako vam je cilj da izgubite nekoliko kilograma. I to samo dodavanjem jednog hranljivog zelenog lisnatog povrća – spanaća.
Naime, spanać je pun hranljivih materija koje podstiču mršavljenje i lako se može dodati mnogim receptima, posebno jajima. Sadržaj vlakana u spanaću može vam pomoći da duže ostanete siti, što može sprečiti prejedanje tokom dana. Osim toga, spanać jajima dodaje važne antioksidante koji smanjuju upale u organizmu koje bi mogle da spreče gubitak kilograma.
Jaja su, s druge strane, bogata proteinima. Visok unos proteina povećava oslobađanje hormona sitosti (peptida II), koji smanjuje apetit i podstiče sitost. Takođe, proteini povećavaju brzinu metabolizma i pomažu vam da održite mišićnu masu tokom gubitka težine. Hrana bogata proteinima, poput jaja, ali i ribe, nemasnog mesa i pasulja, idealna je ako pokušavate da skinete koji kilogram viška oko struka.
Možda vas zanima:
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
Možda vas zanima:
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
Možda vas zanima:
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
Pokazalo se da je spanać najbolje povrće za uklanjanje masti sa stomaka. Bogat je vitaminima, mineralima i antioksidansima, a svi oni su povezani sa smanjenjem abdominalne masti.
Gubitak masti na stomaku može biti frustrirajući proces, ali se ne može žuriti. Gubitak opasne visceralne masti, koja se nalazi oko trbušnih organa, zahteva promenu načina života i navika. Na primer, uključivanje više vlakana i proteina u vašu ishranu, ograničavanje potrošnje trans masti i dodanog šećera, kao i redovno vežbanje mogu biti odlične opcije za početak, piše Super žena.
OD BALKANA DO SVETSKIH METROPOLA: Kako su ćevapi postali popularni u celom svetu?
U Srbiji je spremanje ćevapa usavršeno do perfekcije.
Domaći posni majonez iz BAKINE SVESKE! Recept mora znati svaka domaćica - caka je u jednoj NAMIRNICI, KAO MRSNI
Bez jaja i bez kompromisa u ukusu.
Kraljica posne trpeze: Bakin stari recept za neodoljivu proju, siguran uspeh koji ne možete promašiti
Ukusan obrok kojem niko ne može odoleti.
Prava posna rozen torta koja dovodi goste! Bez mleka i putera, a ukus za 10-ku
Ako postoji kolač koji u danima posta spaja nostalgiju, jednostavnost i raskošan ukus, onda je to bez ikakve sumnje rozen torta.
Sve žene u bivšoj Jugi su nekada pravile ovaj sjajni kolač – a danas ga znaju sami oni najstariji (recept)
Ovaj sjajni kolač je bio omiljena poslastica mnogih u bivšoj Jugi.
Komentari(0)