TRADICIONALNI DORUČAK I ZAŠTO GA VOLIMO Jaja na srpski način su odličan izbor da počnete svoj dan
Omlet i kajgana su odličan izbor za doručak, jer uz njih možete kombinovati i druge namirnice. U srpskoj kuhinji su to najčešće slanina, paprika ili kobasica, koje će dati poseban ukus ovima jelima. Zato, ukoliko želite obilan i zdrav obrok, bogat proteinima, izaberite jaja pripremljena po srpskom tradicionalnom receptu.
Zbog svoje velike hranljive vrednosti, jaja su prisutna u mnogim jelima naše nacionalne kuhinje. Pripremaju se na različite načine tako da ih možete jesti u kombinaciji sa drugim namirnicama. Kada je u pitanju tradicionalni srpski doručak, najčešći specijaliteti sa jajima su kajgana i omlet, koji odlično idu uz šolju domaćeg mleka ili jogurta ujutru.
OMLET NA SRPSKI NAČIN
Sastojci:
krompir - 50 g
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Priprema:
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Možda vas zanima:
PIJETE KAFU NA PRAZAN STOMAK? Ovo je prava istina o tome da li je to zdravo ili ne
Prvi obrok u danu je ključan za energiju, balans šećera u krvi i još mnogo toga. Evo kako kafa ujutru na prazan stomak utiče na organizam.
Ove 2 greške svi prave: Ovako se sprema idealna kajgana
Jaja prvo razbijte u posudi, nikad direktno u tiganj
Krompir iseckajte na tanke komadiće i propržite ih u vrućem ulju.
Prelijte umućenim jajima, koja ste pomešali sa pavlakom, kačkavaljem, mirođijom, pobiberili i posolili.
Dok pržite, mešajte sve vreme. Čim se jaja isprže sa jedne strane, okrenite ih u tanjir.
U tiganju zagrejte maslac, omlet vratite u tiganj da se isprži i sa druge strane i odmah poslužite.
KAJGANA NA SRPSKI NAČIN
Sastojci:
30 grama praziluka
1 paprika iz turšije
1 čen belog luka
50 grama slanine
50 grama starog belog sira
50 grama starog kajmaka
2 jaja
30 grama kukuruznog brašna (griza)
30 ml mleka
so po želji
bosiljak
1 supena kašika masti (može i ulje)
Priprema:
Na vreloj masti propržiti sitno iseckan luk i papriku, pa kada počnu da menjaju boju, dodati iseckanu slaninu. Nakon 1-2 minuta, dodati smesu koja je prethodno pripremljena u činiji. Sve to se uz stalno mešanje peče oko 3 minuta, a onda se preko toga stavi kajmak. Smesa: u činiji razmutite jaja, sir, mleko, brašno, so i bosiljak. Ovo jelo najbolje prija uz hladan jogurt i domaću pogaču.
Prijatno!
Lepote Srbije su i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
Ukoliko volite predivne fotografije naše zemlje, zapratite našu Instagram stranicu.
BONUS VIDEO:
POSNA A SLASNA Pita sa spanaćem, da sva čula uživaju!
Bliži nam se Vaskrs, a post još traje. Za vredne domaćice koje se dovijaju kako da svaki dan spreme drugačiji ukusan obrok, danas donosimo recept za posnu pitu od spanaća.
TARTUFI Najskuplja jestiva gljiva kojom Srbija ne oskudeva, beli su posebno na ceni, evo koju cifru dostižu
Tartufi u Srbiji nisu retka pojava. Tartuf je najcenjenija i najskuplja jestiva gljiva na svetu, a pored izuzetnog ukusa, čuvena je i po svojim lekovitim svojstvima.
POSNA TRPEZA Krompir čorba naših baka, ukusna i posna, da sva čula uživaju
Naše bake su je rado kuvale, a pored one verzije sa mesom, postoji i recept za ovo jelo u posnoj varijanti.
NAJBOLJI NAČIN DA SAČUVATE JAGODE: Ovo je najbolji način da oterate štetočine, nema potrebe za hemikalijama
Važno je samo da vrećica bude prozirna kako bi vazduh mogao da dopre do jagoda...
DOMAĆI MED DO MASLAČKA PO STAROM RECEPTU: Njime su naši stari smirivali kašalj i alergije
Proleće je vreme kada su obično naši stari pravili med od maslačka koji se koristio do leta
Komentari(0)